torstai 31. tammikuuta 2013

Tappelua Bloggerin kanssa

Nyt on työn alla perus-säärystimet, joihin kokeilin bambu-puikkoja. Tuntui, ettei neulomuksesta kuitenkaan tule tarpeeksi napakkaa jotta jalat pysyisivät lämpimänä. Siirryin siis puoli milliä pienempiin puikkoihin. Ehkä kokeilen sitten myöhemmin noita bambuja lapasiin tai kämmekkäisiin.

Tänään Blogger oli jostain syystä kenkkumaisella tuulella. Se oikutteli, näytti esikatselussa että teksti on keskitetty, vaikka onkin siististi reunassa. Paksunnetut kohdat eivät toimi ja... huoh. Parempi onni ensi kerralla?
Ehähä, eipä! Heti ruvettiin oikkuilemaan, en päässyt muokkaamaan tekstiä tai jakamaan sitä Facessa. Kah, taitavat tarkkailla ruudun toisella puolella kuka rupeaa äpisemään.

Rakdos
(Rakdos in Ravelry)Mitä: Perussukat miehelle/oma ohje
Miten:
Sukkapuikko 3 mm
Mistä:
Seitsemän Veljestä, musta, luonnonvalkoinen ja punainen
Menekki: mustaa meni melkein 300 gr, punainen ja luonnonvalkoinen jämälankoja

Pikkusiskon kaksosveli antoikin miulle kunnon haasteen. Hän halusi mustat sukat, joissa olisi kaksi punaista raitaa varressa, valkoinen ykkönen varren sivussa ja jalkapöydän kohdalla punainen R-kirjain (veljen nimi alkaa R:llä). Lisäksi varsien pitäisi olla todella pitkät. Mikäs siinä, haaste otettiin vastaan. Oli siinä monella ihmettelemistä, kun väänsin tajuttoman pitkään vartta. Kai siinä tovi menee kun tekee melkein puoli metriä. Kun varsi oli valmis, laitoin käden huvikseni siitä läpi ja tuumasin, että tässähän on miulle ultrapitkät kämmekkäät. Kirjaimeen käytin samaa ristipistoaakkosten kaavamenetelmää kuin Ahkerassakin. 

Ykkösen kanssa suhrailin menemään ja tein vahingossa toiseen sukkaan peiliversion, vaikka moiselle ei olisi edes ollut tarvetta. Ei siinä mitään, purkuun vain ja uudestaan. Tarpeeksi monta kertaa kun tekee moisia hulimattomuus-virheitä, luulisi oppivan. Luulisi. 

Sukkien nimen takana on pieni tarina: olin Lappeenrannan Fantasiapeleillä Magic the Gathering-keräilykorttipeli-turnauksessa, ja väliajalla neuloin odotellessani seuraavaa kierrosta. Mtg:ssä on juuri meneillään Kiltojen Kaupunki-tarina, jossa Rakdoksen värit sattuvat olemaan juuri punainen ja musta. Eräs pelaajista nimesikin sitten sukkani kyseisen killan mukaan. Jotta hupia olisi vielä lisää, olin valinnut omaksi killakseni juurikin Rakdosin Prelease-turnauksessa kuukausi aiemmin. 

Oli ihana huomata jouluna, että velipoika otti sukat saman tien käyttöön. Ovat kuulemma todella lämpimät. Mikäli joku haluaa tehdä samanlaiset sukat, mutta kuviot tuottavat päänvaivaa... Laita vain kommenttia niin lisään kaavat. Helpottavat hommaa huomattavasti. 

Rakdos– ohje:

Varren pituus: 
52 cm
Päkiän ympärys: 25 cm
Jalan pituus: 28 cm


1) Luo 80 silmukkaa (20 s/puikko) ja neulo 2 oikein 2 nurin-joustinneuletta varteen.
2) Neulo mustaa 20 kerrosta, punaista 12, mustaa 15, punaista uudestaan 12 ja sitten 59 kerrosta mustaa. Sen jälkeen tehdään ykkös-kuvio 1. ja 2. puikoilla (34 kerrosta). Tämän jälkeen neulotaan vielä 3 kerrosta mustaa.
3) Neulo kantalappu mustalla (30 kerrosta) ja nosta 18 silmukkaa kummaltakin puolelta. Tee ennen kiilakavennusta 1 välikerros, jolla saat yhden puikon irti työstä.
4) Kiilakavennuskerroksia on 10. Jokaisen kavennuskerroksen väliin tulee yksi välikerros.
5) Neulo mustalla 8 kerrosta, jonka jälkeen tulee punaisella R-kuvio (28 kerrosta) jalkapöydän päälle. Tämän jälkeen tehdään vielä 7 kerrosta ennen kärkikavennuksia.
6) Kärkikavennuksessa kavennuskerroksia on 9, joiden väliin tulee 8 välikerrosta. Kärkikavennustyylini on sädekavennnus, jossa jokaiselta puikolta katoaa kaksi silmukkaa. (Puikolla on 20 silmukkaa: Kavennetaan silmukat nro 9 ja 10 yhteen sekä 19 ja 20. Välikerros, ja sitten seuraavalla kavennuskerroksella kavennetaan silmukat nro 8 ja 9 sekä 18 ja 19, jne.)
7) Katkaise lanka, vedä tiukaksi sukan sisälle ja päättele hyvin.


Muistatteko sen raitapikapatalapun?


Oho, lyhkäiseksi jäi. Olkoon. Onpahan erilainen yksilö.
...On hienoa elää siten, että on rehellinen itselleen. Yritin mie siihen lapun reunaan virkata jonkinlaista reunusta, mutta kävi silleen köpsästi, että virkkuukoukku oli liian paksu ja koko hommasta ei tullut mitään. Hups.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)