torstai 17. tammikuuta 2013

Mansikkaiset

Tammikuun paukkupakkaset pureksivat kivasti poskipäitä aina kun käyn kaupassa (joko yksin tai poikaystävän kanssa, kiireestä riippuen). Kun mietin itseäni lankojen ostajana ja käyttäjänä, mielellään teen itse raidat sen sijaan että ostaisin valmiiksi värjättyä lankaa. Väreillä on sillä tavalla helppo leikkiä ja tehdä persoonallisia käsitöitä, mutta toisaalta taas aikaa vievää puuhaahan se on.

Sain viimein neulottua äiskän sukat loppuun (kolmiväriset kirjavat). Viisi viikkoahan niihin kului, koska kolmen kerän kanssa on jotenkin inha yrittää ruveta neulomaan kun tuntuu että langat on koko ajan sotkussa ja saa olla heti setvimässä. Nyt loppuvaiheessa kaikki sujui kuitenkin sutjakkaasti. Tai ainakin sutjakkaammin verrattuna tähän nykyiseen projektiin: valkopunainen Boros-huivi Fantasiapelien GateCrash-prellutapahtumaan. Ei, en omista ompelukonetta joten saan tikata ihan käsin 1,5 metrisen huivin kaikki sivut. Siihen päälle värjäys (unohdin muuten käydä Tiimarissa hommaamassa kangasvärejä, hitsi!) ja hyvä tulee. Onneksi sitten pääsen taas puikkojen pariin poikaystävän villasukkien kanssa.

Muita tulevia neuleprojekteja, joita haluaisin toteuttaa:
-
serkulle säärystimet 
- neuletakki
- yhteensopivat pipo ja kaulaliina
- joululahjaksi perheelle lapaset/kämmekkäät

Metalliset neulepuikot ovat jo vaatineet veronsa tämän viikon aikana: oikeassa etusormessa on kovettuma ja vasemmassa etusormessa haava kun tökkäsin vahingossa langan hankaamaa sivua puikolla. Onneksi pulmaan on ratkaisu: poikaystävä oli hankkinut joululahjaksi miulle bambupuikot <3 Haluaisin jo kovasti laittaa hänen sukkansa alulle, jotta pääsisin kokeilemaan uusia puikkoja.

Mansikkaiset
(Strawberries in Ravelry)

Jostain syystä nämä olivat tosi oudon näköiset lattialta kuvattuna...Mitä: Perussukat naiselle/oma ohje
Miten:
Sukkapuikko 3 mm
Mistä:
Seitsemän Veljestä, punainen ja luonnonvalkoinen
Menekki: Yhdestä 150 gramman kerästä tulivat molemmat sukat

Olikohan se tammikuun alku, kun äiti keksi, että hei, neulopa hänen kaverilleen synttärilahjaksi sukat. Mie siihen, että okei, jos maksat langat. Olin silloin neulomassa velipojalle joululahjasukkia, joten ei muuta kuin ne sivuun ja uutta tulemaan.

Menin siitä mistä aita on matalin, eli toistin vain omien sukkieni kaavan. Kun neuloin näitä koulussa, luokkatoveri tuumasi, että ovat sellaiset mansikka-sukat. Hetken mietittyäni oli kyllä oltava samaa mieltä. Sain sukat valmiiksi juuri ja juuri ajoissa, ja kuulemma sopivat täydellisesti. Lisäksi niitä kehuttiin näteiksi, joten egoni paisui ja itsetuntoni kohosi. Ainahan se mieltä lämmittää, kun kätten työtä arvostetaan.

Mansikkaiset – ohje:

Varren pituus: 15 cm
Päkiän ympärys: 22 cm
Jalan pituus:
26 cm

1) Luo 64 silmukkaa (16 s/puikko) ja neulo 2 oikein 2 nurin-joustinneuletta varteen.
2) Neulo 15 kerrosta punaista, sitten 3 kerrosta valkoista. Toista tätä kunnes varressa on neljä valkoista raitaa. Neulo vielä 20 kerrosta punaisella.
3) Neulo kantapää kokonaan punaisella (24 kerrosta) ja nosta 13 silmukkaa kummaltakin puolelta. Tee ennen kiilakavennusta 1 välikerros, jolla saat yhden puikon irti työstä.
4) Kiilakavennuksissa 3 kavennuskerrosta, joiden väliin 2 välikerrosta.
5) Suoraa osaa tulee yhteensä 45 kerrosta niin, että joka viidennellä kerroksella jalkapöydän puolelta neulotaan joka 4:s silmukka valkoiseksi. Joka kymmenennellä kerroksella tehdään sama, mutta aloitetaan toisesta silmukasta, jotta täpliin tulee vaihtelua.
6) Sädekavennukset tein tässä sukassa niin, että kavennuskerroksen jälkeen tein 6 välikerrosta, seuraavan kavennuksen jälkeen 5, sitä seuraavan väliin 4, jne. kunnes jäljellä oli 2 silmukkaa/puikko. Katkaise lanka, vedä tiukaksi sukan sisälle ja päättele hyvin.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)