tiistai 15. tammikuuta 2013

Villasukat mallia Pilvipouta

Pilvipouta

(Cloudy Sky in Ravelry) 

Mitä: Perussukat naiselle/oma ohje
Miten:
Sukkapuikko 3 mm
Mistä:
Seitsemän Veljestä, sininen ja luonnonvalkoinen
Menekki: Yhdestä 150 gramman kerästä tulivat molemmat sukat

Ensimmäiset olivat itselle, koska harjoittelin vielä ja jos tulisi virheitä, ei se minua itseäni haittaisi. Perus-sininen väri, johon luonnonvalkoista raitaa. Mummi sekä äiti sanoivat, että Seitsemän Veljestä on paras suomalainen sukkalanka, enkä löytänyt moitittavaa. Sukkaa oli mukava neuloa. Lankoina oli vanha äidin jämälanka ja valkoisen ostin kaupasta. Hetken verran piti miettiä, millaista kuviota haluaisin sukkaani, koska enhän voinut tyytyä tylsiin ja tavallisiin. Jonkun aikaa piti pohdiskella, ennen kuin sain haluamani kuvion. Lattialla kuvattuna sukat ovat oudon näköiset, mutta sopivat hyvin jalkaan.

Täytyy myöntää, että tuli hieman ”forever alone”-fiilis kun laittelin näitä itseä varten lahjapakettiin... Muillekin tein lahjoja joo, mutta pitäähän sitä varmistaa että miullekin löytyy yksi paketti kuusen alta ;)


Pilvipouta – ohje:

Varren pituus: 15 cm
Päkiän ympärys: 22 cm
Jalan pituus:
26 cm

1) Luo 64 silmukkaa (16 s/puikko) ja neulo 2 oikein 2 nurin-joustinneuletta varteen.
2) Neulo 15 kerrosta sinistä, sitten 3 kerrosta valkoista. Toista tätä kunnes varressa on neljä valkoista raitaa. Neulo vielä 20 kerrosta sinisellä.
3) Neulo kantapää kokonaan sinisellä (24 kerrosta) ja nosta 13 silmukkaa kummaltakin puolelta. Tee ennen kiilakavennusta 1 välikerros, niin saat yhden puikon irti työstä.
4) Kiilakavennuksissa 3 kavennuskerrosta. Jokaisen kavennuskerroksen väliin tulee 1 välikerros.
5) Suoraa osaa tulee yhteensä 45 kerrosta niin, että joka viidennellä kerroksella jalkapöydän puolelta neulotaan joka 4:s silmukka valkoiseksi. Joka kymmenennellä kerroksella tehdään sama, mutta aloitetaan toisesta silmukasta, jotta täpliin tulee vaihtelua.
6) Sädekavennukset tein tässä sukassa niin, että kavennuskerroksen jälkeen tein 6 välikerrosta, seuraavan kavennuksen jälkeen 5, sitä seuraavan väliin 4, jne. kunnes jäljellä oli 2 silmukkaa/puikko. Katkaise lanka, vedä tiukaksi ja päättele hyvin.

Toivottavasti saitte ohjeista selvää ^____^ Sukkaohjehan muotoutui miulla toisenlaiseksi myöhemmin, mutta tällä mennään. Sukat ovat napakat ja sopivat juuri minun jalkaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)