tiistai 5. helmikuuta 2013

Mustaa ja valkoista

Hihihii, nyt on kuvat linkitetty niin että niistä saapi klikkailemalla hiirellä isommat versiot. Otetaan siis saman tien esittelyyn JouluLahjaSukkaProjektin sukka nro 5/7:

MustaValko
(Black and White in Ravelry)


Mitä: Perussukat miehelle/oma ohje
Miten:
Sukkapuikko 3 mm
Mistä:
Seitsemän Veljestä, musta ja luonnonvalkoinen
Menekki: kaiketi yli 200 gr, luonnonvalkoinen jämälanka

Pikkuveli (pääsi armeijasta jo viime kuussa, joten "pikku" on vähän tulkinnanvarainen sana) pyysi mustavalkoisia sukkia, joissa musta olisi pääväri. Nämä olivat nopeat tehdä kolmen muun samantyylisen jälkeen ja toinen sukka valmistuikin yhdessä illassa kun katseltiin poikaystävän kanssa leffaa. Kun sukat sitten valmistuivat kokonaan, sukkaidea hiipi nurkan takaa salakavalasti kimppuun ja sen seurauksena miuta himotti ihan sikana tehdä samantyyliset sukat veljen tyttöystävälle käänteisvärityksellä. Joulu kuitenkin lähestyi uhkaavasti, joten jouduin keskittymään sukkiin nro 6/7 sen sijaan.

Hieman harmitti tuo luonnonvalkoinen: se kun oli sama kerä jota olin käyttänyt Pilvipoudassa, Mansikkaisissa ja Rakdosissa, niin mokoma alkoi kirkkaassa auringonvalossa jo näyttää himpun verran kellertävältä. Tyttöystävälle teenkin varmaan puhtaasta valkoisesta kun se aika tulee

Mustavalko– ohje:

Varren pituus: 30 cm
Päkiän ympärys:
26 cm
Jalan pituus:
26 cm

1) Luo 80 silmukkaa (20 s/puikko) ja neulo 2 oikein 2 nurin-joustinneuletta varteen.
2) Neulo mustaa 10 kerrosta ja valkoista 6 kerrosta. Sen jälkeen *3 kerrosta mustaa ja 6 valkoista*. *___* toistetaan neljä kertaa niin, että varressa on viisi valkoista raitaa. Neulo vielä 15 kerrosta mustaa
3) Neulo kantalappu mustalla (30 kerrosta) ja nosta 18 silmukkaa kummaltakin puolelta. Tee ennen kiilakavennusta 1 välikerros, jolla saat yhden puikon irti työstä.
4) Kiilakavennuskerroksia on 5. Jokaisen kavennuskerroksen väliin tulee yksi välikerros.
5) Neulo suoraa osaa 42 kerrosta niin, että joka viidennellä ja kymmenennellä kerroksella jalkapöydän puikkojen silmukoista joka 4. on valkoinen. Kymmenennellä kerroksella aloitetaan niin, että jo 2. silmukka on valkoinen. Tällä saadaan vaihtelua kuvioon.
6) Kärkikavennuksessa kavennuskerroksia on 9, joiden väliin tulee 8 välikerrosta. Kärkikavennustyylini on sädekavennnus, jossa jokaiselta puikolta katoaa kaksi silmukkaa. (Puikolla on 20 silmukkaa: Kavennetaan silmukat nro 9 ja 10 yhteen sekä 19 ja 20. Välikerros, ja sitten seuraavalla kavennuskerroksella kavennetaan silmukat nro 8 ja 9 sekä 18 ja 19, jne.)
7) Katkaise lanka, vedä tiukaksi sukan sisälle ja päättele hyvin.


Olipa se nätti sukka. Oletteko muuten ikinä kokeilleet murentaa jähmettynyttä fariinisokeria? Meillä kokeiltiin:

Tulos oli laihanlainen
Asiasta kukkaruukkuun:

Näin tässä eräänä yönä unta, että olimme poikaystävän kanssa jonkun tuntemattoman heebon kyydissä, joka ajoi poikaystävän Renault Cliolla melkeinpä vaarallisen lujaa. Olin juuri päässyt unessa sanomaan, että tällä vauhdilla mennään kohta ympäri kun auto heittelehti vauhdissa sen verran. En ehtinyt edes reagoimaan, kun saman tien Clion keula osua kolahti johonkin ja auto heitti kuperkeikan keula edellä. Huips, hetken painoton olo ja RÄKS.

Teille kaikille, jotka eivät autoista tiedä tai välitä tietää, kyseinen auto on todella pieni. Jostain syystä unessa kuitenkin siinä oli neljän hengen lisäksi mukana tajuttoman kokoinen kuvaputkitelevisio sekä miun todella painava punainen työtuoli. Siinä oli sitten itkemistä, kun tuolista oli jalka vääntynyt ihan mutkalle ja toinen käsinoja (joita ei tuolissa ole oikeassa maailmassa ollut yli vuoteen) oli ruhjoutunut kuin siitä olisi pala haukattu pois. Sitä sitten loppuyön itkin ja huusin ja raivosin tälle kuskille, ajattelematta lainkaan että Clio oli mennyt tuusan nuuskaksi. Telkkakaan ei tainnut olla kovin hääppöisessä kunnossa.

Iskä ja äiskäkin tulivat jossain vaiheessa uneen ja yhdessä yritettiin selvittää, että kuka tämä kuski on ja miten hän on päässyt auton rattiin (kaverinsa oli pelkääjän paikalla). Taisi se velipoikakin kaveriporukoineen käydä ihan vaan ihmettelemässä, että onpa tuoli huonossa kunnossa, täytteetkin tursuamaisillaan pihalle saumasta. Poikaystävää ei vain unessa näkynyt kolarin jälkeen missään.

Aamulla oli hivenen epätodellinen olo.

2 kommenttia:

  1. Samat keinot meillä käytössä fariinisokerin suhteen...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko ollut mimmoisia tuloksia? :D Meillä ei oikein onnistunut, oli sen verran jo ehtinyt kovettua kaapin perukoilla.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)