maanantai 11. helmikuuta 2013

Arkimaanantai

Ja niin lähtivät viimeiset joulusukat saajalleen viime perjantaina. Ihanaa raitojen väriloistoa, laittelen kuvia tänne ensi päivityksessä. Tänään vuorossa ovat joululahjasukat nro 6/7.

Sain myös valmiiksi serkun säärystimet. Luultavasti menee kuitenkin hiihtoloman tienoille, ennen kuin kuljetaan Imatran kautta mihinkään suuntaan, on sen verran kuitenkin kaikenlaista jännää täällä päin tiedossa.

On tainnut olla hieman tylsää, että en esittele juuri valmistuneita neuletöitä, vaan tunnollisesti käyn läpi vanhat ennen kuin  kirjoittelen uusista. Tietysti mahdollisuutena olisi, että kirjoittaisin joka päivä. Se vaan ei käy, sillä kun on jotain päivitettävää joka viikko, mieli pysyy virkeänä. Aika alkuviikostahan sitä on nyt tullut päiviteltyäkin. Maanantaita kirotaan huonona työpäivänä, mutta maanantaina alkavat useat projektit, tehdään monta päätöstä uudesta elämästä ja minuudesta, lähdetään töihin ja matkalle ja kouluun ja vaikka minne. Maanantaiden arvoa ei soisi unohtaa.
... Ja ennen kuin tämä menee turhan filosofiseksi (en ole kovin mieltynyt sellaiseen mietiskelyyn ja ajatuksien harharetkiin), siirrytään sukkiin. Sillä sukkien ansiosta tämäkin blogi on saanut alkunsa.

Tumma Joki
(Dark River in Ravelry)


Mitä: Perussukat miehelle/oma ohje
Miten:
Sukkapuikko 3 mm
Mistä:
Seitsemän Veljestä, tummansininen sekä sininen jämä-Maija
Menekki: tummansinistä kaiketi 180 gr ja sinistä jonkun verran

Lainasin miehen jalkoja kuvien ottamista varten. Tovin sukkia pidettyään hän kertoi näiden olevan paljon paremman tuntuiset kuin pari muuta aikaisempaa paria.
Halusin viimein kokeilla tuollaista joustinneulepintaa myös jalkapöydän pituudelta, josko se vaikuttaisi pidettävyyteen. Loppupäättelyssä oli pohtimista ja purkamista: Mummin tekemistä sukista yritin ottaa mallia, mutta päätinkin sitten vetää lonkalta. Jännät oli lopputulos, toivottavasti myös onnistunut.

Tumma Joki – ohje:

Varren pituus: 27 cm
Päkiän ympärys:
25 cm
Jalan pituus:
28 cm

1) Luo 80 silmukkaa (20 s/puikko) ja neulo 2 oikein 2 nurin-joustinneuletta varteen.
2) Neulo 15 kerrosta tummaa, 10 vaaleata, ja sitten 15 kerrosta vuorotellen värejä viiden kerroksen välein (tumma, vaalea, tumma). Tämän jälkeen neulo vielä 10 kerrosta vaaleaa ja 30 kerrosta tummaa
3) Neulo kantalappu tummansinisellä (30 kerrosta), sen jälkeen kantapohja ja nosta 18 silmukkaa kummaltakin puolelta. Tee ennen kiilakavennusta 1 välikerros, jolla saat yhden puikon irti työstä.
4) Kiilakavennuskerroksia on 5. Jokaisen kavennuskerroksen väliin tulee yksi välikerros.
5) Neulo suoraa osaa 51 kerrosta niin, että neulot 2 oikein 2 nurin-joustinneuletta jalkapöydän päälle.
6) Kärkikavennuksessa kavennuskerroksia on 18, eikä lainkaan välikerroksia. Tämä siksi, ettei kuvio kärsi. Jokaiselta puikolta katoaa 1 silmukka/kerros, usein puikkojen välistä tai sitten puikon 2 viimeistä. Kuvion mukana kuitenkin mennään. Käytin kaikkia kavennussilmukoita, oikeata ja nurjaa kavennusta sekä ylivetämiskavennusta.
7) Katkaise lanka, vedä tiukaksi sukan sisälle ja päättele hyvin.


p.s. työttömän arki jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)