tiistai 1. toukokuuta 2018

Etappi 5 - Trapetsitaiteilija Annika

Ensimmäisenä silmiin osui tässä ohjeessa sivujen määrä: yksitoista. Sitten kauhusta levinneisiin silmiin osuvat itse sukat, jotka ovat yksinkertaisesti todettuna häilyvän epämääräisen rumat.


Vänkyrävönkyrät
(Vänkyrävönkyrät in Ravelry)

Mikä: Villasukat, koko 38 (64s)
Ohje: Trapetsitaiteilija Annika/Trapetsit - Tiina Kaarela
Puikot: 2.5mm ja 3mm sukkapuikot
Langat: Louhittaren luolan Väinämöinen Metsä, Kaunokki ja Koivu
(75% konepestävä villa / 25% nylon)
Kulutus: Metsä 58 gr, Kaunokki 21 gr ja Koivu 9 gr eli yht. 88 gr (44gr/sukka)
Aikaa kului: 7 pvää

Taas sukat, jotka on tasan tarkkaan tarkoitettu magic loop-tekniikalle, eikä todellakaan sukkapuikoilla neulottavaksi. Lisäksi ohjeesta oli uhrattu yhden sivun verran pelkästään mainostukselle. Ohjeesta, joka oli kirjoitettu hirmu pitkästi, toistettu yksi osuus sanasta sanaan ja toisessa osuudessa tylysti todettu neulomaan kuten aikaisempi samanlainen osuus mutta eri värillä.

Ohjeen kaaviokuva oli virheellinen ja kuvat joita voisi käyttää apuna ymmärtämään sukan muodostumista eivät olleetkaan nopeuskisan vaatimusten mukaisia väreiltään. Muutenkin ohje tuntui viimeistelemättömältä ja siltä kuin se olisi hutaisten tehty suurin piirtein melkein valmiiksi. Tietääkseni olimme kisaajia, emme testineulojia.


Tämän lisäksi suunnittelijan käytös foorumilla ihmetytti. Ensin ei saanut tehdä värimuokkauksia, sitten niitä saikin tehdä. Ensin ei myöskään saanut muuttaa kantapään kohtaa suhteutettuna raitoihin, mutta sitten sen sai tehdä ihan millä tavalla lystäsi. Kantapään kukan väristä vängättiin pitkään eikä sitä saanut muuttaa, mutta sitten kuitenkin lopulta sai.

Sympatiapisteitä suunnittelijalle sateli kyllä, olisi itseänikin alkanut keljuttamaan loputon kyselytulva muokkauksista. Lopulta suunnittelija itse ei enää edes vastannut kysymyksiin, vaan Tukisukka joutui huolehtimaan kommunikaatiosta kisailijoiden kanssa hänen puolestaan. Toisaalta mietin, että jos ohjeessa olisi ollut liikkumavaraa, olisiko popula ollut vähemmän kyselyaltista. Tai kenties periksi antaminen aiheutti lisää vaatimuksia, "kun muutkin sai tehdä silleen ei-ohjeen mukaisesti"...


Sitten itse sukat. Kärjestä aloitettavat, neulotaan lyhennettyjä kerroksia (sininen ruudukko ja Koivuisa yksivärinen), sitten raitakerroksia, jätetään kantapää viimeiseksi, lisää lyhennettyjä kerroksia (nyt ensin yksivärinen ja sitten vasta ruudukko), suoraa, joustinta ja neuletuppilopäättely eli tutummin i-cord. Epämääräinen kantapää sekä siihen outo kukkakuvio just sillä tietyllä värillä. Paljon tekniikkaa, vähän kauneutta. Lisäksi isompi koko tarkoitti lähinnä sukan pituuden lisäämistä, eli leveys oli kokoa 38 ja pituus kokoa 40: lopputuloksena yksinkertaisuudessaan ryhdittömät pötkylät, jotka ovat liian pitkät omiin jalkoihin ja ahdistivat leveyssuunnassa isompijalkaisia.

Ainut asia, josta ilahduin näissä sukissa oli mietinnän määrä. Siinä missä suurin osa kisasukista oli tuttujen tekniikoiden toistamista, tässä piti opetella lyhennetyt kerrokset ja i-cord.


Ei näitä valmiita sukkia voi mihinkään lahjoittaa, vaan aion purkaa ne tämän blogipäivityksen jälkeen. Lisäksi joka välissä piti olla katkaisemassa lankaa, vaikka ihan hyvin sen olisi voinut kuljettaa mukana. Myös sukkien nimi vaihtui kisan aikana, eli en nyt tiedä ovatko nämä Trapetsit vai Trapetsitaiteilija Annikat vai joku ihan muu. Lisäksi kisan jälkeisessä palautteessa sukkien kuva oli aivan eri kuin mitä kisasukat.

Allekirjoittanut käytti vielä SF-hulluudenpuuskassa kolmea eri sponsorilankaa, jotka eivät sopineet sukan malliin lainkaan väreiltään. Itsepäisesti tein sukat kuitenkin valituilla langoilla, vaikka niistä ei todellakaan tullut nätein aikaansaannos. Sijoitukseni oli tällä kierroksella 72/114.

Tämän kirjoituksen voisi oikeastaan tiivistää yhteen kolmen sanan lauseeseen: Mihin jäi viimeistely?

-Ricchan-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)