lauantai 12. toukokuuta 2018

Etappi 6 - Onnenmaa

Kolmesivuinen ohje ja pitsiä, eli toisin sanoen helppo sekä kepeä laskettelu Sukka-Finlandian kisan maaliin.


Simppelipitsiset
(Simple Lace Socks in Ravelry)

Mikä: Pitsisukat, koko 38 (60s)
Ohje: Onnenmaa -Merja Ojanperä
Puikot: 3mm sukkapuikot
Langat: Novita 7 veljestä purppura ja valkoinen
(75% villa / 25% polyamidi)
Kulutus: Purppura 118 gr ja valkoinen 3 gr eli yht. 121 gr (60,5 gr/sukka)
Aikaa kului: 4 pvää

Nämä sukat vaikuttivat jo ohjeen perusteella helpoilta edellisen kierroksen vääntämisen jälkeen. Varresta varpaisiin, pystyi neulomaan sukkapuikoilla, ohje oli lyhyt ja yksinkertainen.

Kerrankin myös kisaolosuhteet osuivat kohdalleen: Vapaapäivä aloituspäivälle ja langaksi tuttua sekä turvallista Seiskaveikkaa kera kolmen millin puikkojen - vaikka tiesinkin taas tekeväni perus-38 koon sukat joita en saa kuin lahjoitettua jonnekin suuntaan (kisasukkiahan ei saa myydä).


Nuolia muodostavan pitsin lisäksi sukassa oli varressa kolmen kerroksen pituinen koristeraita, joka valitettavasti valmiissa sukissa hukkuu muun sekaan. Aluksi en edes huomannut sitä, mutta tykkäsin todella paljon.

Valkoinen raita tuo myös kivan värisäväyksen muuten niin yksivärisiin sukkiin. Näissä joku kirkkaampi väri olisi kenties tuonut pitsin paremmin esille, mutta luumuisa 7veikka sai ensimmäisenä huomioni lankaa valitessa.


Kantapää tehtiin taas vaihteeksi vahvistettua neulosta, mutta sitten tulikin yllätyskäänne: vahvistettu neulos jatkuikin kantapään alle - jännää! Lisää plussapisteitä satelee ohjeelle.

Ohje oli miellyttävän selkeä, kunnes päästiin kärkikavennuksiin joissa oli pakko yrittää jotenkin soveltaa. Hyvää oli se, että kavennukset piilotettiin pitsineuleen sekaan. Huonoa oli jo edellä mainittu soveltaminen sekä todella pieni kaavio B jota sai tihrustaa silmä tarkkana. Valokuvia olisin myös kaivannut lisää sekä niistä terävämpiä versioita.


Sukan neulominen oli helppoa, melkeinpä jopa tylsää. Hyvin pystyi seuraamaan Masterchef Australiaa samalla kun neulostin työpöydän ääressä. Valmista tuli neljässä päivässä, mutta olin silti vasta sijalla 59/122.

Sukka-Finlandian aktiivisia kisaajia oli yhteensä 176, ja oma loppusijoitukseni oli jaettu 75. sija. Yhteensä koko kisan aikana keräsin 139 pistettä eli reilu 20 pistettä per etappi. Ma-Chan napsi vähän parempia sijoituksia ja pääsi melkein top50:een.


Näitä sukkia neuloessa oli vaihteeksi joku henkilökohtainen kriisi/stressi/elämänkokoinen ahdistus, mutta Ma-Chan taltutti sen kutsumalla kotiinsa teelle ja kaakulle. Sitten vain neuloimme hänen sohvallaan hiljaisuuden vallitessa. Oh ystävyyttä <3

-Ricchan-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)