perjantai 30. joulukuuta 2016

Vielä vähän tälle vuodelleNeitopipo
(Maiden's Fredrica in Ravelry)

Mikä: Fredrica hat (ohje/Niina Risulainen)
Miten: Neulomalla, puikot 5 mm ja 6 mm, kaapelit 40 cm ja 50 cm
Mistä: Katia Funky - limemusta (53 % villa, 47 % akryyli)
ja Novita Isoveli - musta (75 % villa, 25 % polyamidi)
Miten paljon:  Funky 99 gr, Isoveli 11 gr (yht. 110 gr)
Miten pitkään: 5 pvää

Vielä yksi Fredrica on pudonnut tänä vuonna puikoilta pois ja ehti juurikin passelisti joululahjaksi parin kilometrin päässä asuvalle pikkusiskolle. Tässä pipossa väriskaala alkaa limestä ja päättyy mustaan. Jätin taasen yhden palmikonkierron pois, mutta siitä huolimatta kerä loppui tällä kertaa kesken. Onneksi aikaisemmasta oli jäänyt pikkunöttönen eli sain pipon valmiiksi. Päättelylangastakin riitti hieman limenä piristämään Isoveikasta tehtyä tupsunnupsua.


Tupsu onnistui paremmin tällä kertaa. Tein sen pahvikiekkojen avulla sekä muistin käyttää tarpeeksi lankaa. Myös langan värinvaihdot kulkevat mukavan söpösti tässä piposessa. Ensimmäinen kuva on edestäpäin ja toinen takaapäin. Lime-osuuden mustat raidat rajoittuivat nimittäin juurikin täydellisesti, joten voi vaihtaa ulkonäköä päähinettä kääntämällä.


Ikävästi 40 sentin kaapelini otti ja kuoli kesken pipon. Yhtäkkiä vain tajusin, etä nyt on vähän turhan löysää neulosta kädessä, silmukat vain sojottivat joka suuntaan. Eihän siinä auttanut kuin ryhtyä pelastamaan poloisia ennen kuin koko työ olisi valunut kirjaimellisesti reisille.

Pikainen yhteydenotto Titityyhyn ja postissa lähti uusi kaapeli katkenneen tilalle. Alle kuukauden verran olin ehtinyt mokoman omistaa, liekö ollut maanantaikappale tai jotain. Toissapäivänä oli kirje saapunut perille, kiitokset Siinalle nopeasta toiminnasta (^__^)  En jäänyt tosin odottelemaan kaapelia postista, siirryin vain kymmenen senttiä pidempään kaapeliin jolla neuloin työn valmiiksi.

Alla vielä kuva levitetystä neulomuksesta. Tässä kerässä oli hieman enemmän tuota kirkkaampaa vihreää, mikä teki siitä omasta mielestäni paremman näköisen ja oloisen. Lämpöiseksi on todettu tämä malli, eivät pääse siskosen korvat paleltumaan <3


Uusi vuosihan tuo on ihan nurkan takana ja sehän tietää valmistautumiskiireitä sekä rakettein poksuttelua. Omat rakettisettini sisältää kaikessa niukkuudessaan vain kaksi pakettia 40 cm pituisia tähtisadetikkuja ja yhden Kultasuudelman.

Lisäksi mainostettakoon - koska olen hirveä immeinen - 1 1420 kilometriä 365 päivässä-tapahtumaa. Se löytyy Facebookista, ja jokainen halukas on tervetullut osallistumaan. Idea oli lähinnä haastaa sisaruksia kävelemään, mutta ei se nyt haittaisi vaikka moni muukin tarttuisi haasteeseen. Liikuntahan ei ole koskaan pahasta, varsinkaan jos muu vapaa-aika menee neuloessa :3

Ensi vuosi onkin sitten ihmeellinen, sillä armas Kässäätkö?-blogiotus täyttää viisi vuotta. Ensimmäisen päivän postauksessa käynnistyy arvonta ja ehkä kaikkea muuta spesiaaliakin voisi olla tarjolla. LankaLipasto kaipailisi ainakin päivitystä, uusi ulkoasukin olisi kohdallaan ja ehkä jopa pääsette kurkkaamaan, minkänäköisiä immeisiä täällä ruudun takana oikein luuhaakaan... Sen näkee sitten. Kaiketi.

Loisteliasta uutta vuotta kaikille kävijöille ja lukijoille~!

~Ricchan~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)