torstai 22. joulukuuta 2016

Fredrican kässäämisestä


LimeFredrica
(LimeFredrica in Ravelry)

Mikä: Fredrica hat (ohje/Niina Risulainen
Miten: Neulomalla, puikot 5 ja 6 mm, 40 cm kaapeli
Mistä: Katia Funky - limemusta (53 % villa, 47 % akryyli)
Miten paljon: 98 gr
Miten pitkään: 5 pvää

Täysin sama malli kuin edellisessä postauksessa, mwahah~

Koska en vaan osaa noudattaa ohjeita täysin orjallisesti, vähensin tästä versiosta yhden palmikkokierron: kaksi positiivista asiaa tapahtui sen myötä. Ensinnäkin yksi kerä riitti koko pipoon, jäljelle jäi vain tuollainen maksimissaan gramman kokoinen pikkunöttönen. Toisekseen, koko on juurikin passeli. Edellinen pipo - se sinimusta - yritti jatkuvasti nousta ylemmäs vaikka kuinka syvälle päähän yritti tunkea. Voipi olla, että puikkokoolla on jotain vaikutusta kokoon, mutta ollaan ihan hipihiljaa asiasta.


Tupsun tein pipoon 7veikasta - ihan vain koska en halunnut tuhlata Funkya. Ehdin jo Neuloosin vaivaamat-lähineulojien ryhmässä todeta, ettei taida tupsulla olla ihan kaikki kotona. Muistiin: ensi kerralla käytämme tarpeeksi lankaa, viisi grammaa ei oikein riitä.

Väriskaala on samantyylinen kuin Funkyn muissa kerissä, mustaa ja muuta väriä. Neule raidoittuu paljon tasaisemmin kun kaapeli on pienemmän kokoinen ja pääsen kiristelemään neulosta riittävästi. Värivaihtelut ilahduttavat neuloessa, valmiissa työssä fiilis on tosin hiukkasen tasoa "jaah, tuollaista". Ohjeen kanssa oli muutama jännä paikka, joista ajattelin laittaa talteen tulevaa varten muutamia muistiinpanoja. Muuten Risulainen on kirjoittanut selkeän ja helposti noudatettavan mallin, jota oli helppo seurata joko sanallisesti tai kaavioista.


Sitten niitä omia muistiinpanoja/vinkkejä pipon tekemiseen:
  "Vaihda työhön paksummat puikot."
-> Vaihda ensin vain oikeanpuoleinen puikko. Tein tämän virheen molemmissa pipoissa ja eihän sitä isoa puikkoa saa liian pieniin silmukoihin tungettua millään valtakunnan konstilla.

Kavennus
-> Jos ei nyt vaan satu omistamaan 6 mm pyöröpuikkoja, ratkaisu löytyy kyllä: kaksi eri kaapelia käyttöön. Vaivaa joutuu tosin näkemään siinä vaiheessa kun kierros on saatu loppuun: on vaihdettava stopin ja puikon paikkoja. Tässä tuli tarpeeseen Knit-Pro'n puikkosetti, jota olen irto-puikoilla ja kaapeleilla täydentänyt tarvittaessa.


Kolmanneksi viimeisen kierroksen kohdalla on helpompaa ottaa 1/4-osa silmukoita puikolle, laittaa kaapeli ylläolevan kuvan tavalla ja neulo niin paljon silmukoita kuin pystyy. Neulos ei mielestäni kärsinyt, koska neulomiskohdassa kiristän lankaa kuitenkin reippaasti.


EK eli ERIKOISKAVENNUS
-> "siirrä seuraavat 3 s apupuikon avulla työn taakse rinnakkain seuraavan 3 silmukan kanssa".
Eli silleen kuten ylläolevassa kuvassa on. Tässä kohtaa oli mietinnän paikka, mutta ehkä kenties selvisin? Vähän hämäräksi jäi, kuinka päin silmukoita piti pitää. Tai siis että tuliko ensimmäisenä apupuikolle poimittu myös kaventaessa ensimmäisenä... Mielestäni homma meni näin, saa olla eri mieltä. Itse puikkojen asettelu oli pää-päänvaiva (heheti).

Ja kuten kuvista näkee taustalla hengailevista lippulappusista, teen aika perusteellisia muistiinpanoja. Siltikin joskus tulee tenkkapoo kun yritän keksiä blogiin kirjoitettavaa, hups. Vaan kyllähän tästäkin tuli ihan tarpeeksi pitkä postaus.

Vielä neulottavana olisi yksi limepipo, pari paria sukkia sekä tupla-lapaset, noin niin kuin joululahjoiksi. Vuotta jäljellä kymmenen päivää ja... jouluun enää kolme! *iip*

 ~Ricchan~

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)