sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Ruosteessa

Jaan tätä nykyä työkseni sanomalehteä, ja nyt kun ilmat ovat kovin viilenneet, oli pakko kehitellä jonkinlaista ranteensuojusta. Tähän tarkoitukseen valikoituivat kämmekkäät. Mielikuvissa oli sellaiset, joissa olisi jonkinlaista kuviota kämmenselän puolella - ei tuuli puhaltelisi liian helposti neuloksen läpi. Selailin kaikki käsinkosketeltavat neulelehteni (seitsemän kappaletta) läpi ja totesin pian Ullasta löytyvän kaikista parhaimman vaihtoehdon.


Punaruostekennot
(Red and Rusty in Ravelry)

Mikä: Kuvioneule-kämmekkäät
Millä ohjeella: Ruostekenno - Ulla (ohje)
Miten: Neulomalla, 3 mm alumiinipuikot
Mistä: Champion (Lammy Yarns) - Punakirjava
Miten paljon: 48 gr (24 gr/kämmekäs)
Miten pitkään: 7 pvää

Ohjeessa kämmenselässä on mehiiskenno-kuvio, joka erotetaan pikkupalmikolla kämmenpuolen oikein-neuloksesta. Peukolakiila luodaan söpöillä aukoilla, jotka "jäävät uusien sisälle". Tämä aiheutti pienimuotoista päänvaivaamista lukuvaiheessa, mutta kun neule oli edessäni, yllättäen ohje muuttui kovinkin selväksi.

Seurasin ohjetta melkein-jopa-orjallisesti, eli tein omia pikku muutoksia vain varren pituuteen ja siihen, etten tehnyt palmikkoa joustinneuleeseen saakka. Kuten kuvista näkee, varsi on huomattavasti alkuperäistä pitempi ja sen tarkoituksena on pitää isot verisuonet lämpimänä: tuulisella säällä en tarvitse hupparin lisäksi kuin nämä, ja sormet pysyvät notkeina.

 
Näissä yksilöissä erittäin viehättävä yksityiskohta oli mehiläiskennon muotoinen kuvio kämmenselässä. Tosin ihmetys oli suuri, kun omissa kämmekkäissäni en saanut aikaiseksi yhtä leveän oloista kuviota. Tarkastin kaaviot ja omasta mielestäni seurasin niitä kyllä aivan oikein. Tai sitten silmäni huijasivat ^___^' Niin tai näin, kuviosta huolimatta kämmekkäät ovat tassuihini juuri sopivat.


Lanka oli heräteostos, sillä paikallinen lankakauppa Lankaamo lopettaa toimintansa lokakuun loppuun. Alekorista nappasin tämän hieman jo kerästään purkautuneen ihastuttavan värisen uuden tuttavuuden, ja tajusin ihastuksen olevan suhteellisen lyhytaikaista. Lanka oli täyttä akryylia, vieläpä liukasta sellaista, se pyrki jatkuvalla syötöllä purkautumaan myös uudelleen keritystä kerästä. Mutta väri oli kyllä onnen omiaan juurikin tähän ohjeeseen, täydellistä punaista/punaisenruskeaa.

Kämmekkäät eivät ole vielä päässeet tositoimiin, sillä olen ollut lokakuun ajan sairaslomalla nielurisaleikkauksen takia. Jossain vaiheessa ajattelin kertoa teillekin hienoista paranemisprosessin vaiheistani (todennäköisesti ilman kuvia).


Langan raidat sain melkein aseteltua kohdalleen, mutta emmehän me kiinnitä moisiin pikkujuttuihin huomiota, emmehän? Lisäksi jotenkin hassuuksissani tein toiseen peukaloon nurin-kerroksen neulomalla peukaloa sisäpuolella xD Olin ihan äimänä kun tajusin että ei hitto, eihän sen näin pitänyt mennä.

...Mainittakoon nyt vielä, että tein päättelyn JSSBO'n tekniikalla, mutta ihan liian löysänä. Tavan päättely - kireyttä loiventamalla - olisi riittänyt. Onneksi töissä ollessa kukaan ei ole katsomassa millaisia vaatekappaleita päälläni on.

Lankaa jäi vielä sen verran jäljelle, että seurakseen olen harkinnut Villaviidakko-blogin Katriina-pantaa, koska pipoja en ole oikein koskaan osannut pitää. Lisäksi työ on fyysistä, joten on hyvä että suurin osa lämmöstä karkaakin päälaen kautta maailmalle eikä valu hikivanoina otsaa pitkin (jei, tämänhän te halusitte tietää \^O^/)


Muistakaahan neulonnan välillä siirtyä ulos nauttimaan aurinkoisista ja kirpeistä syksykeleistä~ <3

~Ricchan~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)