tiistai 11. lokakuuta 2016

Pieneen käteen

Kuten viime päivityksessä tarkkasilmäisimmät taisivat huomata, on viime syksyn siskonpoika päässyt ensimmäisen vuotensa eteenpäin. Oli siis aika lahjoa syksyvauva asiaankuuluvin varustein: lapasin.


Pikkulapasia
(Little Mittens in Ravelry)

Mikä: Yksivuotiaan lapaset peukalolla
Millä ohjeella: Ensilapaset peukalolla - Salomea (ohjelinkki)
Miten: Neulomalla, 3 mm alumiinipuikot
Mistä: Novitan Babywool minttu sekä valkoinen ja Schachemayer Extra Merino vihreä
Miten paljon: Ensimmäisiin Babywool 21 gr, toisiin Babywool 28 gr, kolmansiin Extra Merinoa 23 gr ja babywoolia 1 gr
Miten pitkään: 10 pvää

Tarkoituksena oli tehdä kolmet lapaset, kaksi samankokoista ja sitten yhdet isommat. Vaan kuinkas sitten kävikään, hups ja heijaa. Aloitetaanpa.

Ensimmäinen pari (babywool minttu), 40 silmukkaa, mutta tein kämmenosaan vain kuusi kerrosta. Tuloksena aivan liian pienet lapaset - mistä syystä ne esiintyvät vain ensimmäisessä kuvassa.


Toiset lapaset (edelleen babywool minttu) sujuivat jo paljon paremmin. Ainut vain, että väsyyksissäni en kaventanutkaan ja loppujen lopuksi silmukoita oli 10 s/puikko loppuun saakka. Ne lapaset kuitenkin sopivat siskonpojalle juuri hyvin.

Kolmannet lapaset (eli vihreät) ovat siis hiukkasen pienet, mutta juuri ohjeen mukaan tehdyt. Poitsu kuitenkin kasvaa sen verran kovaa vauhtia, että isoimmatkin lapaset jäänevät nopeasti pieniksi. Sen sijaan lienee pian ajankohtaista suunnata katse tulevaan ja pohdiskella, kuinka monta kappaletta lapasia joutuu joululahjapakettiin kääräisemään.


Kahteen isompaan lapaspariin on tehty nauhat perinteisellä letitys-tekniikalla. Sen tähden niissä kului valkoista baby woolia se gramma/per lapaspari.

Nämä olivat todella nopeita tehdä, pienimpiin hujahti vain yksi päivä. Vihreisiin meni neljä päivää ja isompiin minttuihin viisi päivää. Lisäksi kukaan ei  voi kieltää, etteivätkö vauvaneuleet ole ihan kauhean suloisia <3

~Ricchan~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)