sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Pikkuneuleita

Ostin viime marraskuussa Siskoani varten Schachenmayr'in Merino Extrafine 120-lankaa kolmisen kerää.


Tarkoituksena oli tehdä kaulahuivi, ja sitä varten tunnollisena neulojana ajattelin tehdä mallitilkun. Noh, sehän vaikuttaa miusta hyvän langan tuhlaukselta, joten tuumasin että teenpä junasukat. Samalla tavalla luulisi niistä saavan laskettua silmukat plus nehän ovat kovin pienet joten ei niihin kai nyt niin hirveästi lankaa kulu?

 
Junasukat
(Baby Goodies in Ravelry)

Mitä: Vauvan villasukkapari (40 s)
Millä ohjeella: Junalapaset (ohje)
Miten: Neulomalla, alumiiniset 3 mm sukkapuikot
Mistä: Merino Extrafine 120 (100 % villaa)
Miten paljon: 50 gr (25 gr/sukka)
Miten pitkään: 4 pvää

Jooh, menikin hiukan enemmän kuin oli aikomus. Kun yksi kolmesta kerästä hupeni uhkaavasti, mutta riitti kuitenkin nippa nappa, oli mieli hieman maassa. Jos pieniin sukkiin menee noin paljon lankaa, ajattelemaani kaulahuiviin uppoaisi varmasti viisi kerää, ellei jopa enemmänkin.

Koska tämä pehmoinen lanka oli kauppiaan mukaan herkkäihoisille juuri sopiva, ei ratkaisua tarvinnut miettiä pitkään: tehdään sitten koko setti vauvaneuleita! ^O^


Junalapaset
(Baby Goodies in Ravelry)

Mitä: Vauvan lapaspari
Millä ohjeella: Juna-lapaset (ohje)
Miten: Neulomalla, alumiiniset 3 mm sukkapuikot
Mistä: Merino Extrafine 120 (100 % merinovilla)
Miten paljon: 38 gr (19 gr/lapanen)
Miten pitkään: 4 pvää

Näitä kahta tehdessäni oli vain pienoinen ongelma: Kuinka saada puikonvaihdon kohtaan nurja silmukka tarpeeksi tiukaksi, jottei siihen jäisi leveämpää silmukkaa tasaisin väliajoin. Alkuun siirsin sitten seuraavalta puikolta aina kolme silmukkaa neulottavaksi jo valmiiksi. Kun olin neulonut koko puikon silmukat ja ylimääräiset myös, siirsin kolme silmukkaa puikon toiseen päähän ja jatkoin sitten "alkuperäisten kaverien neulontaa". Tietysti ennen sitä siirsin taas kolme silmukkaa niiden joukkoon. Eli toisin sanoen neulottavalla puikolla on aina 13s, ja sitä seuraavalla 7s. (toivottavasti joku sai selvää... ^__^')

Lisäksi muokkasin hieman lapasten ohjetta sillä tavalla, että lisäsin ennen nurjia kerroksia 8 krsta 2o2n-neulosta jotta ne sopisivat paremmin sukkiin. Sitä en tiedä kuinka se käytössä vaikuttaa, mutta toivomme parasta. Varastoonhan nämä menevät joka tapauksessa, tulevaisuuden lapsia odottamaan.

Settiin kuuluu vielä myssykin, mutta se vasta olikin sellainen kässäämisen paikka että huh huh. Siksi se saakin ihan oman päivityksensä jossain vaiheessa.

~Ricchan~

4 kommenttia:

 1. Todella söötti setti! Minulla on myös tapana kutoa aina sukkapuikoilla neuloessa kaksi silmukkaa seuraavalta puikolta. Eipähän jää raitoja :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Vaivalloinenhan tuo tekniikka on kun saa olla koko ajan siirtelemässä silmukoita, mutta on se lopputulos sen arvoinen.

   Poista
 2. Ihania, söpöjä neuleita pikkuselle. Tuo lanka on varmasti upeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanka oli ihanan pehmeää siliteltävää ja neulottavanakin taipui eikä katkeillut kovassakaan käsittelyssä. Suosittelen lämpimästi, eiköhän Siskokin jonain päivänä saa sen kaulahuivinsa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)