torstai 26. maaliskuuta 2015

Myssyilyä

Voitteko uskoa, mutta sellainen asia kuin vauvan myssy ei ole ihan helpoimmasta päästä ruveta tekemään. Ohjehan on se simppeli kypärämyssy jotka neulotaan tasona ja sitten yhdistetään. Kuulostaa helpolta, mutta ei ainakaan meikäläisen nuppi meinannut millään kässätä mitkä kaikki osat pitää yhdistää.


Lisäksi alkuun tein kuten ohjeessakin kaikki kerrokset ainaoikein-neuletta, mutta mielestäni se näytti rumalta. Kun neulosta oli ylläolevan kuvan verran tehty, päädyin purkamaan koko höskän ja aloittamaan alusta sillä periaatteella, että kerroksen alussa ja lopussa oli ainaoikein neuletta, mutta muuten tein sileää. Silmukathan ne  menevät valmistuneessa työssä tuolleen hassusti sivuittain, mutta näyttää se silti paremmalta kuin nurja neulos.


Kypärämyssy
(Baby Cap in Ravelry)

Mitä: Vauvan myssy (32 s)
Millä ohjeella: Kypärämyssy Arkimamman tapaan (ohje)
Miten: Neulomalla, alumiiniset 3 mm sukkapuikot
Mistä: Merino Extrafine 120 (100 % merinovilla)
Miten paljon: 34 gr ja solmiamisnauha 4 gr (yht. 38 gr)
Miten pitkään: 2 pvää

Ja kai sitä olisi jostain aloitettava. Ohjeen mukaanhan seuraavat kohdat pitäisi yhdistää:

 
Mie tosin päädyin yhdistämään myös aloitus- ja lopetuspäät toisiinsa, koska muuten vauvan niska olisi mielestäni jäänyt ihan liian aukinauseksi. Jos se oli tarkoituskin, tämä on emämokaus miun osaltani.
Takaa myssy näyttää tällaiselta:


Ja sivusta tältä:


Sain mielestäni saumat tosi nätisti tehtyä vuoropistosaumalla (ohje). Huolena on vain, etteivät ne painaisi liikaa vauvan päätä. Pitää ottaa neuleet mukaan kun seuraavan kerran menen jonnekin missä on nukkeja, jotta voin testata tämän asian. 

Tein myös solmiamisnauhan Arkimamman ohjeella. Vaikka käsityöni ei nyt kaikista näteimmän näköinen ole, oli silti jännä huomata kuinka nauhaakin voi neuloa.


Tässä kuva vielä koko setistä, josta esittelinkin sukat ja lapaset jo aiemmin. Perinteistä, tyttöin väristä lämpimänpunaista (jota en saanut tallennettua kameran linssin läpi, kyseessä pehmeä joulunpunainen).

~Ricchan~ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)