torstai 5. maaliskuuta 2015

Kaksikymmentäkaksi valkoista kissaa

Jepu jee, vihdoin voi sanoa että viimeiset joululahjavillasukat on tehty. Niiden lisäksi väkersin aikani kuluksi tämän kyseisen lahjan saajan puolisolle myös sukat. Ainoastaan enää yksi lankomies olisi ilman villaisia sukkia, mutta hänet lahjotaan ehkä ensi jouluna :P ...tai ainakin heti kun jalan koko on tiedossa ja tilaustyöt alta pois.



Isot Kisut
(Big Kittens in Ravelry)

Mitä: Villasukkapari, varsi kokoa 42 ja jalkaosa kokoa 46 (80 s)
Millä ohjeella: Perus-sukat kirjoneule-kisukuviolla (kuvion ohje)
Miten: Neulomalla, alumiiniset 3 mm sukkapuikot
Mistä: 7 veljestä (75 % villa/25 % polyamidi) mustaa (174 gr) ja valkoista (24 gr)
Miten paljon: 198 gr (99 gr/sukka)
Miten pitkään: 1 kuukausi


Pikku-kisut
(Tiny Kittens in Ravelry)

Mitä: Pieni kisu-villasukkapari, koko n. 34 (16 s)
Millä ohjeella: Perus-sukat kirjoneule-kisukuviolla (kuvion ohje)
Miten: Neulomalla, alumiiniset 3 mm sukkapuikot
Mistä: 7 veljestä (75 % villa/25 % polyamidi) mustaa (174 gr) ja valkoista (24 gr)
Miten paljon: 110 gr (55 gr/sukka)
Miten pitkään: 11 päivää


Ja nuin ik'kään. Perussukkaa ja nauhakavennusta. Kummankin varteen on tehty samalla kaavalla kisukuviota, pienemmät ovat hieman tyttömäisemmät. Ajatuksena oli tehdä pikku-kisuista samanlaiset versiot kuin siskoni pupusukista, mutta Mies toppuutteli. Käly kun on mustaan pukeutuvaan sorttia, niin liika koristelu saattaisi vain aiheuttaa sukkien tarpeettoman unohduksen sukkalaatikkoon. Siitä huolimatta hänen sukkansa ovat mielestäni kivemman näköiset, sillä valkoinen alku ja kantapää raikastavat kokonaisilmettä melkoisesti.


Kisu on tosiaan kotoisin Ravelryn ihmeellisestä maailmasta, Sandra Jägerin suunnittelema ja pipoon alun perin tarkoitettu. Tällä pariskunnalla on valkoinen kissa, joten kuvio sopii heille kuin nenä naamaan. Alun perin olin miettinyt jotain mustavalkokuviota käänteisversiona (miehelle mustaa valkoisella ja vaimolle valkoista mustalla), mutta heillä oli jo tällaiset pariskuntasukat joten muutin suunnitelmiani. Hyvä niin, tykkään kovin tästä kuviosta ja kirjoneuletta oli taas mukava neuloa. Hieman kyllä pelotti että onko neulos vahingossa tullut liian tiukaksi iso-kisuihin, mutta vain toisessa sukassa esiintyi tällaista kun Mies testasi sukkia.

Velipoikaa näen puolen kuun jälkeen joten saan sukkasetkin toimitettua perille, jei! Ja nää pikku-kisut on ihanan söpöt kun ne on niin pienet verrattuna miesten jättijalkaan <3

~Ricchan~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)