torstai 29. syyskuuta 2016

Kesän aikaansaannoksia IV - Laumailua

Aivan ensimmäiseksi kerrottakoon, että tämä on Kässäätkö?-blogin sadannes postaus! *taputusta*

...Ja sitten oleellisempiin aiheisiin.
 
Kun olin herra Jiille tehnyt villasukat, oli hänellä tiedossa melkein heti synttärit. Halusin yllättää ja tehdä jotain oikein henkilökohtaista ja hienoa - vaikka mokoma olikin mennyt joskus toteamaan, ettei oikein arvosta liian koreita sukkia. Herra pelaa WoWia Horde-joukkion puolella, joten totta kai piti hänelle saada tällä kuviolla varustetut sukat.Lauman puolesta
(For the Horde in Ravelry)

Mikä: Kirjoneule-sukka miehelle (koko 42)
Millä ohjeella: Perus-sukka, Horde-kuvio Ravelrystä (linkki)
Miten: Neulomalla, 72 s ja puikot 3 mm
Mistä: 7veljestä musta ja kirkkaanpunainen
Miten paljon: Musta 121 gr ja punainen 47 gr eli yht. 168 gr (84 gr/sukka)
Miten pitkään: 18 pvää

Yleensä töiden nimet menevät niin, että mietin suomeksi sopivan nimen ja käännän sen sitten tylsästi englanniksi. Tällä kertaa nimenä toimii iskulause, jonka suomensin tooosi tylsästi. Ei ole ollenkaan samanlaista hohtoa kuin alkuperäisversiossa.


Kuvio on tosiaan napattu Ravelrystä, mutta muut ylimääräiset härpäkkeet väkersin itse. Pohjassa on 2P1M-mallilla raitakuviota, ja sivuilla ristimiekkaa. Sama ristimiekka löytyy myös varren ympyrähässäköistä.


Todennäköisesti (älkää kertoko herra Jiille!) teen joululahjaksi toisen parin vastaväreillä, ja ehkä paremmin sopivampana versiona. Sukat ovat nimittäin himpun verran liian löysät, etenkin varresta. Pitää lainata siihen äiskän jalkaa kun koetusvaihe koittaa, mutta tästä projektista aion olla ihan hys hys jotta yllätys säilyy :3


Hieman pelotti taasen kirjoneuleen kanssa, että tuleekohan tästä liian pienet. Tein löysää ensimmäisen sukan ja sitten kokeiltaessa se oli ihan liian iso, 45-kokoiseen räpylään sopiva koko.  Ei muuta kuin purkamaan.

Seuraava pari onnistuikin sitten paremmin, ja heti kun sukat tulivat valmiiksi, ei niitä edes ehtinyt höyryttelemään. Aikaisemmat sukat unohtuivat täysin ja nämä ovat olleet siitä lähtien aina jalassa, joten ilmeisesti lahja oli mieleinen :3


Ja tosiaan, ensimmäinen versio meni ihan täysin purkuun. Siinä tuli mieleen Aron Morsiamet-mangasta lause, jonka perheen isoisoäiti tuumasi talossa vieraana olleelle tytölle: "Kirjo jotakuta läheistäsi ajatellen. Silloin työ sujuu paremmin." Uudelleenneuloessa en voinut olla ajattelematta, että taidan oikeasti pitää hänes. Ainakin jos ottaa huomioon vaivan määrän, minkä näin sukkia tehdessä/suunnitellessa.

Mutta niin se tuntuu menevän. Mitä tärkeämpi ihminen on kyseessä, sen enemmän vaivaa olen valmis laittamaan työhön - etenkin kirjoneuleessa. Poikkeuksena tietysti iskä, jolle parhaat sukat ovat perinteiset saapassukat. Pari raitaa ja joustinneuletta, kas siinä resepti. Ja kun kävin pari viikkoa sitten porukoitten luona kääntymässä, on villasukille jälleen tarvetta:


Nämä sukat olin tehnyt joulukuussa 2012. Että kyllä7veikka kestää ainakin sellaiset kolme-neljä vuotta kunnon käyttöä. Näitä sukkia iskä käyttää vieläkin ajaessaan, mutta hällä on silloin toiset sukat alla.

~Ricchan~ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)