maanantai 19. syyskuuta 2016

Kesän aikaansaannoksia II - Huivi

Olipa tuossa kesän aikana aikaa jopa huivin tekemiseen. 


Punaisen tuvan Emännälle
 
Mikä: Petunia-huivi
Millä ohjeella: KristaK - Ulla (linkki)
Miten: Neulomalla, 4,5 mm Knit Pro-pyöröt, 80 cm kaapeli
Mistä: Charm korallinpinkki, tuntematon valkoinen mohair plus pikkupätkä valkoista villalankaa
Miten paljon: Koralli 134 gr, mohair 34 gr ja villalanka 1 gr (yht. 169 gr)
Miten pitkään: 14 pvää

Kun kysyin, millainen olisi passeli huivi, oli toivomuksena sellainen, johon voisi kääriytyä karkuun kutitusyrityksiä. Koska Lankalipastossa oli korallinpinkkiä ihan mahdottomat metrimäärät, ehdotin tätä väriä. Ehdotys hyväksyttiin ja ei muuta kuin tuumasta toimeen. 

Koska lankaa tuntui olevan enemmän kuin riittämiin, luonnollisesti luulin siitä tulevan tarpeeksi suuren. Tuloksena oli kuitenkin perinteisen huivin mitat täyttävä tapaus. Eipä mitiä, seuraavana jouluna voidaan yrittää uudestaan (Tämähän oli siis viime vuoden joululahjoja, tosin hiukkasen myöhässä. Hups.).

Langan sain kulutettua aivan loppuun, mutta halusin myös kuvion päättyvän kaavion mukaan. Mukaan nappasin nimetöntä valkoista mohairia, joka sekin otti ja loppui kesken. Pahus vieköön, mutta ei hätiä: valkoinen villalangan pätkä kymmenen sentin matkalla ei erottunut kuin tarkalla silmällä.Ilma oli suhteellisen kaunis, mutta Hölkinrannassa tuntui satunnaisia tuulenpuuskia. Tämä aiheutti pieniä kuvaushankaluuksia, kun huivi heittelehti tuulen vietävänä miten milloinkin. Kuvauspaikka valikoitui sattumalta, sillä vein auton huollettavaksi lähellä olevalle korjaamolle. Onnistuin nimittäin rivakasti repäisemällä irrottamaan kuskin puolen ovenkahvan...


Halusin huiviin jonkin simppelin ja helpon, sekä nopeasti valmistuvan kuvion. Tästä syystä Petunia valikoitui kaikkien ilmaisohjeiden joukosta. Sain mitä halusinkin, melkeinpä jopa kyllästymiseen asti. Oikeaa ja reikäkerroksia, oikeaa ja reikäkerroksia, neuleplääääääh'kin oli jo hetken päässä kun lankaa tuntui riittävän.
 

Kaiken kaikkiaan huivi oli kuitenkin todella mukavaa tehtävää, juuri sellaista sopivan aivotonta neulontaa jonka aikana pystyi hörveltämään kaikenlaista muuta oleellista ja epäoleellista.

Lisäksi loppuun vielä riepottelu-kuvanen. Ja sen lisäksi muistutus, että Ravelryn puolella Sukkasato 2016 on kovaa vauhtia menossa: Sukkia neulotaan syyskuun ensimmäisestä lokakuun viimeiseen. Liittykää kaikki mukaan, onhan joukossa aina mukavampaa n___n

~Ricchan~ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)