keskiviikko 31. elokuuta 2016

Kesän aikaansaannoksia I - Raitasukat

Kesä oli ja kesä meni. Töissä olin ja kuljin suhteellisen paljon, mutta siitä huolimatta ehdin myös neuloa. Raportit vain jäivät tälleensä kivasti syksyn hommaksi ja mikäs siinä, kukapa kesähelteillä jaksaisi sisällä istuksia (ihan kuin ei voisi mennä ulos tablettien ja kännyköiden kanssa)..?

Anyways, kesäneuleita osa ykkönen lähtee tästä:


Valmisraitaa
(Striped already in Ravelry)

Mikä: Perusvillasukka miehelle (koko 41)
Millä ohjeella: Oma perusohje
Miten: Neulomalla, 72 s ja 3 mm sukkapuikot
Mistä: 7veljestä Raita punatulkku
Miten paljon: 135 gr (67,5 gr/sukka)
Miten pitkään: 13 pvää

Eli ihan perus-sukkaisuudet herra Jiille. Olin luvannut tehdä sukat ennen kuin edes tapasimme, joten lupaus on nyt lunastettu. Hieman pelotti kun näistä tuli hieman liian lyhyen oloiset ensikoettamalla, mutta luotto oli kova ja venymistä tapahtui käytön myötä. Onneksi. Olisi ollut ehkä hieman noloa neuloa sukat ja sitten ne olisivatkin olleet liian pienet (^___^')

Hassusti lankaa kului yllättävän vähän verrattuna normaaleihin kulutusmääriini. Yleensä saan kulutettua melkein kaksisataa grammaa ihan perussukkiin, mutta eipähän näissä. Hyvähän se vain on, voin tehdä samasta langasta jotain muuta neuletta. Mitä sitä suotta lankavarastoa kuluttamaan, hyvä on lankoin marinoitua lipastossa. Mistä tulikin mieleeni, että kyseisen laatikon päivitys lienee paikallaan. Ainakin sen jälkeen kun olen tehnyt kesän/alkusyksyn lankaostosten kuulumispäivityksen. Kaikkea kivaa tuli napsittua mukaan jopa ihan Kouvolasta asti ("hui kauhia"). Mutta siitä sitten lisää myöhemmin.


Nopeasti tuntui neule kuluvan, kuvastakin voi huomata nukkaantumista. Ei se haittaa, käyttötavaraahan nämä ovat. Perusvilliksistä ei ole oikein kerrottavaa, joten päätän tämän päivityksen mainiten, että oma suosikkiyksityiskohtani on varren alun punavalkoinen kerros, joka on saatu aikaan seuraavasti: Luodessani silmukoita tein ensimmäisen lankojen värinvaihtokohtaan. Valkoinen lanka kulki peukalon ja punainen etusormen ylitse. Koska onhan se saatava täysin samanlaiset sukat (*nyöks*).

~Ricchan~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)