sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Mummintossukat

Niin kuin monella muullakin, lähipiiristäni löytyy sellainen immeinen jota äiskäksi kutsutaan. Tietysti siihen liittyen toukokuussahan on sellainen kiva tapahtuma kuin äitienpäivä. Niitä varten yritin sitten hirmuista vauhtia saada tossut valmiiksi, vaan kuinkas sitten kävikään. Päivämäärään mennessä vasta ensimmäinen tossukka oli valmis, ei auttanut kuin odotella valmista paria.

Anyweissun seissun, myös muistilappuska oli teillä tiettymättömillä kun tätä aloin kirjoitella. Pieni etsintätuokio paljasti hänet kuitenkin tulostimen päältä, jossa se vain hengaili eikä virkannut mitään. Tuhma lappunen. Ja unohtelevainen lapunkirjoittaja ^__^' 


Mummin mustikkatossukat
(Blueberries for Mother in Ravelry)

Mikä: Tasona neulotut tossut
Millä ohjeella: Eila-mummun tossut (linkki)
Miten: Neulomalla, 3.5 mm nupilliset pitkät puikot
Mistä: 7veljestä vaaleansininen ja syklaami
Miten paljon: Vaaleansininen 72 gr, syklaami 70 gr eli yht 142 gr (71 gr/tossu)
Miten pitkään: 6 päivää

Notta sellaisuutta. Erehdyksessä tein ensimmäiseen tossuun takasauman syklaamilla, vaikka oli tarkoitus käyttää aloitusväriä. Jouduin sitten täydellisyydentavoitteellisuuden pauloissa tekemään myös toiseen samanlaisen ompeluksen. Korostakoon se kaksivärisyyttä *nyöks nyöks*

Tein ohjeen mukaan 65 silmukkaa eli 13 ruudun kuvion. Alkuun ryhdyin tekemään ruutuja jotenkin väärin päin, joten oli pakko suorittaa sen myötä purkuisa operaatio. Olin tehnyt vain vähäsen, joten asia ei oikeastaan harmittanut. Lisäkommenttina todettakoon, että löysäily oli taas hiukan vaikeaa (käsiala kun on tiukkaa), joten reunat tuppasivat kiertymään sisäänpäin. Valmiissa tossukoissa sitä ei onneksi huomaa.

Äiskä ei halunnut turhia tupsuja tossuihinsa, joten en niitä suotta alkanut väkertämään. Yleensä tekemäni tupsut tuppaavatkin hajoilemaan tai olemaan jotenkin hassun epämuodostuneita, joten pääsin kuin koira veräjästä ^___^  Nämä olivat kivat ja suhteellisen nopeat tehdä. Suurimman osan sain aikaiseksi Fullmetal Alchemist - The Sacred Star of Milos-elokuvan aikana.

Ai niin, sen verran muutin tunnisteita että korvasin "2016 valmistuneet" lyhyemmällä versiolla "2016".

Tossut olivat ainakin viime vierailulla jalassa, mikä tietysti ilahdutti allekirjoittanutta.

~Ricchan~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)