perjantai 23. syyskuuta 2016

Kesän aikaansaannoksia III - Pihan puolella

Yleensä pihaa laitetaan, koska halutaan silmäniloa. No, allekirjoittaneen tavoitteena oli lähinnä pysäyttää naapuruston lapsukaiset, jotka niin innoissaan pyöräilivät pihan poikki. Hommasin siis kukkasia. Ja kun kerran Prisman kesäpihalle saakka tuli kuljettua, olihan sitä saatava jonkinlaisia heräteostoksiakin aikaan.

Ja sen myötä sitten pihaan nousi kaksi kappaletta kukkalaatikkoja ja pari amppelia.


Ma-chan auttoi kukkasten kanssa, en oikein uskaltanut käydä nii runnomaan yksikseni - olisin todennäköisesti tappanut kaikki. Suuren suuresta valikoimasta pihaan saakka itsensä löysivät neljä murattia, pari koristetupakkaa, kaksi japaninkelloa sekä neljä pinkkivaaleanpunaista pelargoniaa.


Ideana oli pitää kukat ikkunaa kohti, ja valoisa rinnetontti sai kaipaamaansa kaunistusta vihdoinkin. Heräteostoksina oli tosiaan pari amppelia, ruusupelargonia pääsi lännen puolelle terassin yleisilmettä pehmentämään ja violetin värinen tummasilmä koristi idän puolella kuistia.


Valitettavasti viherpeukalo miussa ei ole kovin vahvana, joten surukseni on kerrottava ettei japaninkello selvinnyt. Liekö saanut osansa myös muurahaisista, jotka kovasti olisivat halunneet perustaa pesän kukkalaatikkoon. Myöskään tummasilmä ei ole oma itsensä enää (laihtunut versio on hän), mutta ajattelin hurjana tehdä kokeilun: otetaan kukkaparka talven ajaksi sisälle, niin katsotaan jaksaako se elostella ensi kesään saakka.


Muratti tykästyi kasvupaikkaansa mahtavasti, samoin pelargoniat kukkivat edelleen. Eräs viikonloppu keräsin koristetupakan siemeniä, josko sitä keväällä kokeilisi vaikka kylvää niitä.

Olin myös laittanut kukkatelineen pystyyn kuistin kaidetta vasten, johon sain iskältä viisi kappaletta Paavalinkukkia. Pari kappaletta otti hieman itseensä, mutta kaksi teki edelleen lehtiä ja yksi hurja tapaus kukki vielä viime viikolla, kun otin kukkaset sisään paleltumasta. Pari yötä sen jälkeen olikin ollut jo yöpakkanen, joten oli ihan hyvä hetki pelastaa pienet vähän lämpimimpiin tiloihin.


Terassin puolella yritin laittaa kukkapenkkiin auringonkukkia siemenistä. Se ei onnistunut, auringonkukkaa puski kaikkialta muualta kuin penkistä. Rikkakasvit ja pensasruusu sen sijaan viihtyivät kovin iloiseen penkin ravinteikkaassa mullassa.

Vaihdoin sitten alaa ja istutin pottuja. Vähän myöhässä, koska kun nostin ne ylös, ne olivat vielä uuden perunan mitoissa. Ei haitannut, tehtiin vaihtarit naapurin kanssa - sain sieniä - ja loput syötiin herra Jiin kanssa pihvin keralla. Ihan kuin olisi ollut kevät, hih.

~Ricchan~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)