sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Onni sukkaa ja raita lapasta

Pakkaskelien saavuttua sain innostuksen alkaa neuloa villasukkia. Aloitin sukan tekoa eräs aamupäivä, kun menin ystäväni luokse kahvittelemaan ja muutaman tunnin hurahdettua huomasinkin ensimmäisen olevankin jo valmis. Tosin turhan kiireellä tein päättelyn ja sukka jäi hieman lyhyeksi.

"Onni sukka" nimi ei kuitenkaan viittaa millään lailla siihen että sukan teko olisi ollut erityisesti onnellista tai olisivat tuottaneet minkäänlaista onnenkantamoista, vaan siksi, että ystäväni koira Onni nappasi lankakerän ja lähti pinkomaan keittiöstä olohuoneeseen, ja minkäs siinä itse voi muuta kun juosta keskeneräisen työn kanssa perässä ja toivoa, että yksikään silmukka ei putoa. Joukossa siis saattaa olla muutama pienen valkoisen koiran karvakin muistona Onnista :)

Myöhemmin kotosalla aloitin neulomaan sukalle paria, ja päätin että kuvion ei ole hyvä jatkua kärkeen saakka kuten kuvassa näkyy, vaan jätin suosiolla toisessa sukassa viimeisen kuvion puoleen väliin ja jatkoin kärjen suoraa neuletta, sekä kavennukset hieman maltillisemmin joka toisella kierroksella. Purin ensimmäisen sukan päättelyn ja neuloin kärjen uudelleen vastaavaksi toisen sukan kanssa.

Sukat on neulottu metsänvihreästä 7 veikasta, perinteiseen tyyliin. Kuviona on elämän puu, jonka ohjeen löytää Neulojan suuresta silmukkakirjasta.

Samaan aikaan kun neuloin sukkia, sain tilauksen että lapaset pitäisi saada, ja tokihan minä ne lupauduin tekemään.
Lapasia neuloessa käytin peukalokiilaa, joka minulle on varsin uusi tuttavuus, mutta siinä mielessä oikein mieluinen, että siten lapasista saa kumpaan tahansä käteen sopivat, jos ei siis erikseen tee kämmenselän puolelle jotain kuviota, joka erottaa sen kämmenestä. Tässä tapauksessa lapaset käyvät kumpaan tahansa käteen, sillä kuviointi on vain tasaraitaa :)


Lankoina on punainen Isoveli ja musta on jotain, jota löysin lankajemmasta. Purettuna vanhasta villapaita yritelmästä vuosien takaa, mutta koostumukseltaan ja paksuudeltaan vastaavaa kuin Isoveli, joten uskon sen melkeinpä olevan samaa tavaraa :)Lievästi haasteellista neulomisesta ehkä teki se, että lapaset tulevat miehelle, jonka käden koosta minulla ei ole hajuakaan, mutta tein niistä vähän reilun kokoiset itselle, joten luulisi niiden sopivan. Lisäksi isoveli kuitenkin on sen verran paksumpaa lankaa, että se jo itsessään tekee lapasesta hieman reilumman kokoiset. :)

Tällainen oli siis minun ensimmäinen kunnollinen blogikirjoitukseni :)

Kertokaa ihmeessä, jos haluatte jonkinlaisia täsmennyksiä asioihin, niin koitan sen mukaan kehittää tätä ulosantiani :)

~Ma-chan~

2 kommenttia:

  1. Kaunis kuvio sukassa ja lapasetkin ovat kauniit!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :)

    Viime aikoina olen tykännyt kyllä tehdä kuviot oikeilla ja nurjilla silmukoilla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)