maanantai 20. tammikuuta 2014

Kuuseen kurkottaja

Aloitinpa sitten uuden vuoden oikein kunnon oppimisurakalla. Aloitin lapasten teon, ja susihan siitä tuli vaikka kuinka yritin. Kirjoneuleen neulomisen koottu vinkkilista, jotka on kässätty omien virheiden kautta. Ensin kuvat näteistä lapasista, joiden suunnittelu on omaa käsialaani (Lumihiutalekuvio otettu Neulojan Suuresta silmukkakirjasta).


http://i1274.photobucket.com/albums/y430/Unskichan/Vuodelta%20-14/Lumihiutale-lapanen_selkaumlpuoli_zps95453c07.jpg         http://i1274.photobucket.com/albums/y430/Unskichan/Vuodelta%20-14/Lumihiutale-lapanen_kaumlmmenpuoli_zps11d021c0.jpg


Nätiltä näyttää. Jeps. Aloitetaan sitten tämä surullisempi puoli tästä päivityksestä:

1) Kirjoneuleessa olisi hyvä erottaa kämmen- ja kämmenen selkäpuoli toisistaan joko kuviolla tai tekemällä kämmenselän kuvion erottumaan selkeästi. Esimerkiksi miulla kuvio on muuten onnistunut, mutta se alkaa oikealla puolella melkein heti.

2) Lue kuviota huolellisesti. Jätä mielellään television seuraaminen toiseen kertaan, tai ainakin tarkista jokainen kerros mahdollisten virheiden varalta.3) Tarkkaile kuinka langat kulkevat neuleessasi. Kahdella langalla samaan aikaan neuloessa saatat vahingossa luoda silmukoita. Niiden pois kaventaminen vaikuttaa neulepintaan oleellisesti.4) Tämä nyt ei oikeastaan liity mitenkään aiheeseen, mutta kun teet vaakasilmukkaa, ota huomioon että et saa tehtyä sitä vain yhdellä värillä vaikka kuinka haluaisit. Lisäksi ota käyttöön pienempi puikkokoko, jottei päällinsilmukka erotu (tai sitten vain nautit erikoisesta tehosteesta neuleessasi)5) Tämä saattaa jopa oikeasti liittyä kirjoneuleeseen: Kirjoneule on yhden värin neuleeseen verrattuna hiukan pienempää kokoa (ainakin miun käsialalla, joka on tiukka kuin mikä) eikä sitten sovikaan siihen käteen johon se oli tarkoitettu. Kuvasta näkee kuinka käteni venyttää kuviota liiaksi......joten neulo hellästi ja höllästi, ettei neulepinta mene kuprulle. Jos omistat tiukan käsialan, keskity erityisesti tähän.


6) Nauhakavennus on paras vaihtoehto kirjoneulelapasissa (ainakin omasta mielestäni). Siinäkin tosin pitää miettiä asioita jonkun verran, ettei vain käy näin:

tai näin:


 Tällaisia asioita tuli kässättyä tällä kertaa. Kantapään kautta oppii parhaiten, sillä kuka nyt jaksaa lukea muiden vinkkejä tai neuvoja ennen kirjoneuleen aloittamista (tohelo kun olen, ja liian kiireinen aloittamaan kaupantekijäisiksi). Kunnianhimo koitui kohtalokseni, ja lapasen tie vei takaisin kerälle. Siihenkin pikku vinkki:

7) ÄLÄ PÄÄTTELE JOS ET OLE VARMA HALUATKO PURKAA TYÖSI ("oikeesti nyt, tuokinko virhe vielä..." <___<' ) . Tietysti purkaminen harmittaa, mutta vielä enemmän harmittaa neulomus, joka jää laatikon pohjalle olemaan vain koska sitä ei kehdannut purkaa. Käyttämättömät vaatteet ovat surullisimmat vaatteet.

Että näin. Positiivista on kuitenkin se, että se nauhakavennus onnistui paremmin kuin aikaisemmassa lapasparissa. Ja olihan koko lapanen todella näyttävä, toivottavasti seuraava onnistuu jotta niitä voi jopa käyttääkin.

~Ricchan~

3 kommenttia:

 1. Kirjoneuleessa on omat haasteensa mutta hauskaahan se on. Jatka vain sinnikkäästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, uusi versio on jo päässyt puikoilta pois ja nyt jo pukkaa toista kappaletta. Paremminhan tuo onnistui :)

   Poista
 2. Hei! :) Mun blogissani olisi sulle sopiva haaste. Käy kurkkaamassa, ja tule tekemään yhdessä hyvää!

  http://momentsinlife-eliisa.blogspot.fi/2014/01/090114.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)