keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Lapas-savottaa

Kas niin, nyt on lapaset saatettu kerälle ja sitten uudestaan maailmaan. Valitettavasti ongelmitta ei selvitty, ja lapaset näyttäisivät olevan keskenään eripariset. Noh, tehty on ja opittu uusia asioita. Lisäksi tämä taitaapi olla viideskymmenes teksti tässä blogissa, hurjaa~! o(^O^)o


Lumihiutaleet
(Snowflakes in Ravelry)

Mitä: Peukalokiilattomat lapaset (Ohje Punomosta)
Miten: Puikot 3,5 mm (bambuiset)
Mistä: Smart Superwash turkoosi (6733) ja luonnonvalkoinen (1002)
Miten paljon: Turkoosi 86 gr ja valkoinen 42 gr, yht. 128 gr (64 gr/lapanen)
Miten pitkään: reilut 3 viikkoa

Ensinnäkin, peukalo. Silmukoiden luominen reikää tehdessä osoittautui helpoksi kahdella langalla, mutta pelkään kovasti mitä siitä tulee kun yritän tehdä samaa pelkästään yhden langan voimin.


Päläpäläplöö, ei oikein ota onnistuakseen keksiä kirjoittamista. Kuvio on peräisin Neulemallit-kirjasta, johon lisäsin sydämet väliin ja sivuun kolmiokuviot ihan huvikseni vain. Vielähän tuossa näkyy epätasaisuutta neulejäljessä, mutta kenties pyykkikone tasoittaa. Taloyhtiön kone ei vain ole käytössä ennen ensi maanantaita, pöh.


Langan kuljetus nurjalla puolella on edelleen haaste, mutta tykkään hirmuisesti kämmenpuolen kuviosta. Lisäksi peukaloon tuli jostain syystä otettua yhteensä 27 silmukkaa, eli hiukkasen liian iso. Pelkäsin vain kovin että siihen tulisi reikiä ja sitten sormet paleltuvat. Nyt ne vain näyttävät kovin lyhyiltä. Muutenkin lapasten muotoilu näyttäisi olevan vähän sieltä tännepäin, mutta ei anneta sen haitata. Talvipakkasilla pitkät varret ovat vain hyväksi, mutta tokko uskallan näitä kellekään antaa käytettäviksi. Onneksi talvi näyttäisi tältä osin olevan ohitse, joten miulla on aikaa väkertää lisää lapasia, heh.

Oikeastihan lapaset olivat valmiit jo helmikuussa, mutta tässä on nyt ollut kaikkea muuta epäoleellista ja bloggaus on hitusen myöhässä. Syynä on myös aloittamani palapeli, joka valtaa huomattavan alan työpisteestäni:


~Ricchan~

3 kommenttia:

 1. Kaunis kuvio lapasissa. Palapelejä on joskus kiva koota, viimeksi kokosin yhden tyttären kanssa joululoman aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palapeleillä on vain valitettavasti ainakin allekirjoittaneen osalla jäädä olemaan, kun on jäljellä taustakuviota :D Oliko isokin palapeli?

   Poista
 2. Kauniit lapaset! :) Meillä 9-vuotias poika tekee paljon palapelejä, 1000 palan palapelin hän kokoaa yksin päivässä... ;) Mutta hänhän teki aikuisten palapelejä (300 palan) jo 3-vuotiaana. :D Mää tykkään palapeleissä eniten taivaan ja taustojen tekemisestä, joskus poika pyytää minut kaveriksi siinä vaiheessa, kun on enää taivas jäljellä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)