maanantai 20. toukokuuta 2013

Jos opit jotain, päivä ei mennyt turhuuteen

En ole lapas-ihmisiä, enkä oikeastaan edes tykkää käyttää käsineitä edes kovallakaan pakkasella, ja silloinkin puen hanskat vain Miehen vaatimuslitanian väistämiseksi. Nyt tosin joudun luultavasti muuttamaan mielipiteitäni, sillä neuloin itselleni nätit, kivat, ihanat… LAPASET.


 Lapaset
(Braid Mittens in Ravelry)

Mitä: Lapaset palmikkokuviolla
Miten: Neulomalla, sukkapuikot 3,5 mm
Mistä: Smart Superwash (violetti)
Menekki: 92 gr (46 gr/lapanen)
Miten pitkään: 11 pvää

Insipiraation näihin lapasiin sain Tanssivien Puikkojen Kymmenen pientä sormea-päivityksestä, jossa kämmenselän kuviot pienenevät nätisti ja katoavat sitten kokonaan. Neulojan suuri silmukkakirja (sekä tietenkin omat, hivenen puutteelliset insinöörintaitoni) apunani löysin hienon palmikkokuvion. Oikeastihan kuvion nimi on Silmukkaletti, koska siinä on kolme kolmen silmukan jonoa kiertymässä toistensa ympärille silleen jännästi. Jännyys nousi vielä enemmän esille kun ryhdyin sitten neulomisen aikana kaventamaan palmikkoa, ja kuten arvata saattaa, reisille meni.


...Ehkä jätän vain suosiolla kommentoimatta. Intoa tosin piisasi, sillä tikuttelin ensimmäisen lapasen kahdessa päivässä. Sitten kun siirryin oikean käden lapaseen, sujui sen palmikon teko paljon paremmin,


mutta ei sekään nyt täydellinen ole. Edistystä on kuitenkin havaittavissa!
Oikean käden lapasen kuviota tein pitkään ja hartaasti, jopa niinkin hartaasti, että unohdin tehdä nauhakavennuksen kärkeen kokonaan. Oho. Ei muuta kuin purkamaan, johon sainkin odotella inspiraatiota pari päivää. Kun molemmat lapaset olivat valmiina, otatin niistä kuvat ja nyt kauhulla odotan niiden pesukoneeseen heittämistä (pitäähän käyttötavaroita voida pestä), jotta saisin selvää miten paljon ne kutistuvat. Olin ollut neulovinani mallitilkun mukaan, mutta ei koskaan voi olla varma.


 


Oikeastaan pidän näistä. Ne ovat persoonalliset, ja muistuttavat olemassaolollaan, että oppiakin voi ja uutta kannattaa kokeilla. Kaksi virstanpylvästä on siis saavutettu minun neulojanurallani, eli lapasten neulominen ja palmikon teko. Näitä tulee ehdottomasti käytettyä, kunhan syksy saa ja viileät tuulet alkavat jälleen puhaltaa talven edellä.

Hmm, pitäisiköhän sitä neuloa vaikka näihin sopiva pipo? Samaa lankaa on kuitenkin jäljellä vielä 64 grammaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)