maanantai 27. toukokuuta 2013

Hevostelua Lappeessa

Hepskukkuu!

Lauantaina oli jännä päivä: mentiin Miehen keralla Herrojen Ilta-raveihin Lappeenrannan raviradalle. Kyseessä oli Saimaan ammattikorkeakoulun markkinoinnin opiskelijoiden perustaman osuuskunta Loisteen järjestämä tapahtuma ja miun mieshän oli siellä edustushommissa. Kamera oli ladattu valmiiksi, ja tuli napsittua parisen sataa kuvaa, joista saavat iloa meikätyttö, miehen vanhemmat (olivat myös paikalla, mutta kameratta) sekä osuuskunta Loiste.

Ennen varsinaisia raveja oli tarjolla söpöilyä, nimittäin ponilähtö! Siellä pikkuiset ravasivat menemään ja oli pakko ottaa useampikin kuva. Veikeitä otuksia, miullekin kelpaisi mutta nyt ei vielä sovi ainakaan hommata. Voisi olla yläkerran naapureilla ihmettelemistä, jos rupeaisi kuulumaan kavioiden kopsetta kerrostalossa.

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla :)





Ihihiii, vähänkö noi on ihania! Sitten isompien hevosten lämmittelykuvia:







"Yksi, kaksi, aja!"


Ennen lähtöjä oli aina hevosten esittely, jossa ravattiin päinvastaiseen suuntaan. Kaikki kolme seuraavaa taitavat olla samasta esittelystä.




Sitten tulikin lähdön hetki ja hepat syöksähtivät matkaan:



Itse jouduin valitettavasti lähtemään kesken kaiken toviksi pois (kaveri piti hakea töistä raveihin kanssa), joten missasin parit lähdöt. Onneksi seuraamassa oli vieraileva valokuvaaja (Miehen ystävä, törväsin hänelle kameran ja pyysin ottamaan kuvia), joka tallensi tapahtumat. Tässä muutama kuva Monté-lähdöstä:





Viimeisin oli ehdottomasti koko päivän paras kuva, josta olen hieman kateellinen vierailevalle kuvaajalle, tosi onnistunut kuva! (en olisi luultavasti saanut samanlaista millään...) Internetin syövereistä kaiveltuani sain selville, että kyseisen kuvan ruuna on Ravi de France, 8-vuotias lämminverinen Kärkölästä. Se myös voitti lähdön.

Koska Lappeenrannan lentokenttä oli vain parin kilometrin päässä, pääsimme todistamaan yhden nousun ja kahden laskeutumisen hyvin läheltä. Kuvia ei tosin ehtinyt napata, olimme nimittäin rataravintolassa syömässä.

Valitettavasti kohtalon oikusta kyseiset kuvat jäivät kamerani viimeisiksi otoksiksi, se kun otti yhteen asfaltin kanssa (viisaammat tiesivät kertoa että kuvakenno särkyi, mutta onneksi kuvat sai siitä huolimatta talteen koneelle). Nyt kamera pääsee kännyköiden hautuumaalle vierailevaksi tähdeksi. Harmitti ihan sikana, mutta nyt asian on jo hyväksynyt. Se oli kuitenkin melkein viisi vuotta vanha kamera.

Onneksi kännyköissä on tätä nykyä kuvanottomahdollisuudet, joten blogi ei jää kuvattomaksi. Pitää katsoa sitä uuden kameran hankkimista jossain vaiheessa. Käsityörintamalta seuraa päivityksiä myöhemmin.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin~


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)