tiistai 16. huhtikuuta 2013

Väriä mustan viikon alkuun

Pakko se on aloittaa viikko masentavilla uutisilla, oli sen verran musta maanantai ja harmaa tiistai.


Kyseessä on siis lemmikkigerbuni, joka kuoli viime yönä. Rakas Haruni on nyt siskonsa kanssa samassa paikassa. Surutyölle on annettu aikansa ja elämä on voittanut. Kohtalon ironiaa: olin vasta viime viikolla Villaviidakon neljävuotis-neulehaave-arvonnassa sanonut, että kun pikkukaveri kuolee, tahdon tehdä Haruni-huivin sen ja sen siskon Fujin kunniaksi. Sitä varten tosin pitäisi harjoitella pitsihuivilla. Mutta sitä ennen toisenlainen huivi: Nimittäin viime kuussa kerroin, että neulon Frilla-huivia. Hahaa, olin väärässä. Sori, huijasin. Kyseessä olikin ihan jotain muuta:RÖYHELÖ-HUIVI
(Can Can scarf in Ravelry)

Mitä: Creative can can-huivi (tilaustyö)
Miten: Bambupuikot 3,5 mm
Mistä: Creative can can Disco
Menekki: 190 gr
Miten pitkään: 2 viikkoa

Ähähää, huijasinpas teitä ja osittain itseäni. Aluksi luulin työstäväni Frillaa, tuota Novitan versiota tästä huivista, mutta kyseessä olikin mitä luultavimmin Ricon Creative Can Can DISCO~ Ja sen sain tietää siitä, että ostin itselle samanlaista lankaa (ylläripylläri). Siitä syntyvä huivi meneekin hys hys-osastolle, eli tuleva käyttäjä saa olla kesäkuuhun saakka tuntematon.
 


Huivin neulontaohjeista sain yksityiskohtaisen selonteon ystävältäni, joka oli samanlaisia tehnyt aikaisemminkin. Tästä huivista tulikin 2,3 metriä pitkä. Hieman hirvitti, että onko se sitten liian pitkä. Mutta ei, kun sen kietoi kaulaan se oli aivan ihana ja söpö, melkein teki mieli tehdä itselle ihan samanlainen. En tosin osaisi sitä luultavasti käyttää, mutta eihän se mitään haittaa.

 
Tosiaan, tilaustyö. Jännitti, vaikka neulomisessa ei ollut juurikaan ongelmia. Ainoastaan se, että lanka oli parista kohdasta poikki, aiheutti harmaita hiuksia hetken verran. Päättelyä piti harjoitella, mutta miulla olikin useampi langanpää ommeltavana, joten harjoitusta tuli. Keksinkin siihen keinon, jolla ei tarvitse laittaa lankaa solmuun eikä päättelykohta erotu hevillä (ellei tiedä mistä kohtaa etsiä). Pari solmua sieltä löytyy, mutta ne löytyvät vain jos kulkee käsillä koko huivin läpi.


2 kommenttia:

 1. Siis onko tämä se minun huivi Riina?? Oliko oikeasti lanka poikki??

  Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää on se siun huivi. Löytyi sieltä pari kohtaa, josta lanka oli laitettu tylysti solmuun, plus pitihän kahdelta kerältä neuloessa ne yhdistää. Ei huolta, tein parhaani mukaan päättelyt niin ettei se lähde purkautumaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)