keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Tummansinistä

Ai, viikon tauko bloginpidossa? Oli töitä ja oli tuota... Ei ollut muuta. Laiska olin.
Pääsiäisviikonloppuna käytiin poikaystävän porukoiden luona. Siellä oli pääsiäiskoristeet paikoillaan ja narsissit ruukussa, oli aika söpöä. Meillä kun ei mistään olisi voinut päätellä että olisi juhlapyhä.

Ensi viikonloppuna edessä on pelireissu Helsinkiin, World Magic Cup Qualifier-turnaukseen. Siellä jos pärjäisi, pääsisi Amsterdamiin. Oi, olisi nimittäin ihan sikakivaa!


SÄÄRYSTIMET
(Leg warmers in Ravelry)


Mitä: Säärystimet miehelle/oma ohje
Miten:
Sukkapuikko 3 mm
Mistä:
Seitsemän Veljestä, tummansininen
Menekki: 160 gr
Miten pitkään: 3 viikkoa

Serkulle ajattelin tehdä kylmää vastaan taistelemiseen säärystimet, kiitokseksi viime kesän palveluksesta. Kämppäsin nimittäin hänen luonaan Imatran Big Band Festivaalin aikana.
Aluksi ajattelin kokeilla näitä tehdessä avomiehen joululahjasta saatuja bambu-puikkoja. Olivat joustavat, olivat ihanat, mutta mielestäni tekivät liian harvaa (3,5 mm). Neuloin vartta noin kymmenisen senttiä, enkä ollut tyytyväinen. Vähän otti päähän, mutta päätin purkaa sen ja neuloa noilla kolmen millin metallisilla puikoilla. Tulisi ainakin tiivistä ja lämmintä neulosta, käsialani kun tuppaa olemaan melko tiukkaa.


Valmiit säärystimet ovat (ainakin omasta mielestäni) yksinkertaiset ja nätit. Alun perin suunnittelin, että ne voisi pukea jalkaan toisin päin. Valitettavasti neuloin sitten liian tiukan päättelykerroksen ja homma kääntyi päälaelleen. Noh, nyt on sitten nilkat suojassa, ettei vaan pääse kylmä ilma sujahtamaan säärystimien ja mahdollisten villasukkien välistä lahjan saajan jalkoja puremaan. Kuvausmallina toimi eräänä kauniina kevätpäivänä (eilen) talouden miespuolinen henkilö pienen maanittelun jälkeen.


Tarkoitus oli viedä nämä henkilökohtaisesti perille, mutta taitaa jäädä Itellan harteille. Toivottavasti eivät kadota näitä, tai joku saa kuulla kunniansa. Eilen laitoin postiin, joten pianhan se nähdään tuleeko säärystimien omistajalta viestiä.

~Ricchan~

EDIT (20.10.2016)

p.s. Ohje säärystimiin:

10 kerrosta 2o2n-neulosta
Suoraa kunnes polveen on noin etusormen mittainen matka
20 kerrosta 2o2n-neulosta

Voi käyttää kummin päin haluaa, suosittelen pitempää joustinneuletta ylös niin pysyy paremmin jalassa. Silmukkamäärä on sama kuin perussukassa, allekirjoittaneella siis 80 s ja normaaleilla ihmisillä 56 (?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)