keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Neulebingo 2020 ja kuinka siinä kävi

Ihanaa uutta vuotta kaikille! Meille laskeutui vihdoin joulukuussa lunta ja sen myötä pihaan ilmestyi iloisen oloinen lumiukkelssonkin. Hän on hieman takakenoinen vesisateen jäljiltä, mutta selvisi uudenvuoden rakettien paukutteluista ja vahtii nyt semi-tyytyväisenä pihapiirin asukkaita.

Loppuvuosi meni blogin puolella hiljaiselon merkeissä. Rauhoituimme perheessämme joulun viettoon jo ajoissa ja lakkasin ottamasta stressiä päivityksien tekemisestä. Tänä vuonna saman tyyppinen tahti jatkunee, eli aina joka parittoman viikon keskiviikko-torstai-akselilla olisi ainakin tulossa uusi päivitys neulekuulumisineen. Jos ei tule, niin sitten olikin väliviikko. Laiskanpulleasti uutta vuotta kohti siis...

Viime vuoden isoin neulejuttu henkilökohtaisella tasolla oli Maikin Kontin Räveltämön ryhmässä aloitettu Neulebingo-haaste, jossa oli tarkoituksena suunnitella neulevuotta 5x5-bingoruudukon avulla. Mukaan sai liittyä pitkin vuotta sekä keskustella aiheesta. Ketjuun osallistuneiden kesken arvottiin sitten vuoden mittaan muutamia palkintoja, joista kerrottiin Maikin youtube-kanavalla satunnaisissa videoissa.

Allekirjoittanut ilmoittautui mukaan tammikuussa into pinkeänä, ja nyt olisi sitten aika avata omaa menestystä. Sen verran voin tosin jo heti kättelyssä paljastaa, että ainuttakaan bingoriviä en saanut kerättyä. Myöskään yhtään palkintoa ei arpajaisissa (tietääkseni) osunut kohdalleni.

A1 - Polvisukat: jäivät tavoitteeksi, mutta onneksi on riittävästi villasukkia kaapissa (vaikka ei niin pitkiä)
A2 - Color Mixing-sukat: Tavoitteeksi jäivät.
A3 - 26 blogipostausta: vuoden aikana tuli tehtyä Ma-chanin kanssa yhteensä 24/26 päivitystä, että kauas ei jääty tavoitteesta.
A4 - SF20 Etappi 3/4: Laura-sukat valmistuivat ajallaan.
A5 - Julkineulonta: Noh, työpaikan Teams-kokous ja kamera päällä voitaneen laskea tähän mukaan?

B1 - Iskälle huppukauluri: En ehtinyt edes sopivaa ohjetta metsästää netin syövereistä.
B2 - SF20 Etappi 1/2: Neulomisen riemua tapahtui Ingrid-sukkien parissa sekä onnistuin kuin onnistuinkin neulomaan myös kakkosetapin Ihana valo-sukat.
B3 - GoT-huivi veljelle: Tulostin kyllä ohjeen, mutta aikaiseksi en saanut. Hyvä, että joulu on joka vuosi.
B4 - Kirjoneule: Sain Päivä Provencessa-sukissa toteutettua tämän ruudun.
B5 - 10 valmista työtä: Tämäkin onnistui, kaiken kaikkiaan sain valmiiksi 11 työtä viime vuonna. Niistä lisää 2020-vuosikollaasin merkeissä tulevaisuudessa.

C1 - Jämälankatyö: Blogipostauksia ei vielä ole, mutta Räveltämön puolella on projekteissani kuvia jämävillasukista.
C2 - Lankalakko 6 kk: Tässä ihan hurjistuin, olin nimittäin kokonaiset 9 kuukautta ilman lankaostoksia. Vuoden aikana lankaan kulutettu summa jäi alle 180 euron.
C3 - Vedenkantolapaset: Sain kyllä kaksi lapasta valmiiksi, mutta en viime vuoden aikana. Kolmas on vielä tehtävä, sillä ensimmäinen ei ollutkaan riittävän iso ansgan näppeihin.
C4 - Merinoa: Teen parhaillaan vedenkantolapasia merinosta, joten tämäkin jäi vaiheeseen.
C5 - Äiskälle huivi: Heinäkuussa aloitin kyllä yhden kappaleen Hexapoda-huiveja, mutta se ei ehtinyt valmistumaan.

D1 - Neuleohje: Rentopipon ohje on julkaistu blogissa.
D2 - KAL (=knit along eli yhteisneulonta): Hyviä tilaisuuksia oli, vaan ei, en jotenkin ehtinyt osallistua. Heräsin asiaan myös vasta syksyllä.
D3 - Kädentaitomessut: Osallistuin virtuaalisesti ja löysin muutamia loistavia suomalaisia kädentaitajia. Ostoksia en messuilta tosin tehnyt...
D4: - Neulottu haramaki: Jäi täysin ajatuksen asteelle, tarvetta sille olisi kyllä ollut. Haramaki on pyllyttimen kaltainen Japanista peräisin oleva asuste. Tarkoitti alunperin haarniskan mahasuojusta jota samurait käyttivät, mutta on nykykielessä kankainen vaate, jolla setämiehet pitävät selkänsä talvisaikaan lämpiminä.
D5 - Englanninkielinen ohje: Ei ollut kyllä yhtään jaksamista alkaa perehtyä sellaisuuksiin.

E1 - Soulful valmiiksi: Tämä oli kaikista tärkein ruutu itselleni. Sain jopa ostettua napitkin ja jopa pidin muutamana päivänä kyseistä takkia ennen kuin ilmat kylmenivät liiaksi 3/4-hihoille. Lisää voi lukea blogipäivityksestä.
E2 - Sukkien parsinta: Haaveeksi jäi, vaikka siivosinkin pari paria sukkia jo valmiiksi nukkaleikkurilla.
E3 - SF20 Etappi 5/6: Päivä Provencessa-sukat valmistuivat nippa nappa ajoissa. Sopivaa käyttäjää ne odottelivat useamman tovin, mutta vihdoin löytyi sopiva ehdokas ja sukat pääsivät (toivottavasti) käyttöön.
E4 - Jotain virkattua: Pitelin jopa pariin otteeseen virkkuukoukkua kädessä viime vuonna. Edistystä!
E5 - Lankavaraston inventaario: Onnistui, ja sain samalla aikamoisen motivaation ylläpitää lankalakkoa. Kaikkia hankittuja lankoja ei ole kirjattu ylös LankaLipastoon tai JämäJemmaan, mutta loppuluku oli kesällä 11 kiloa 692 grammaa.

Eli kaiken kaikkiaan 12/25 ruutua, yhtä ruutua vailla puolessa välissä. Ajattelin jatkaa tämän bingoruudukon kanssa tänäkin vuonna ja mahdollisesti saada sen valmiiksi. Mitään stressiä en aiheesta aio ottaa, koska ruudukko toimii samalla neuleinspiraationa.

Tästä on siis oikein mainio jatkaa eteenpäin. Suokoon Athene, käsityöläisten suojelija, teille vuodelle 2021 intoa loihtia puikoilla, koukuilla, vesureilla, moottorisahoilla, solmuilla ja ties millä tavoilla mitä hienoimpia taideteoksia sekä käyttöesineitä <3

-Ricchan-

4 kommenttia:

 1. Neulebingo on kyllä kiva idea ja itsekin osallistuin siihen ja myös tänä vuonna! Hyvin oot kyllä saanut valmiiksi, vaikka ei bingoa tullutkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulebingo on sellainen mukava tavoite, josta ei onneksi tarvitse kauheasti stressiä ottaa :D

   Poista
 2. Hei, ihan hyvinhän se meni! Saat olla tyytyväinen itseesi. Hyvää uutta vuotta, jatketaan samaan malliin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :D Jatketaan harjoituksia myös tänä vuonna <3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)