torstai 2. heinäkuuta 2020

Sukka-Finlandia 2020, etappi 4 - Laura

Laura by Sari Nordlund
Lanka: Eluded Fibres Crow
Puikot: 2mm
Koko: One size, 72s

Juu, 1 silmukan palmikonkierrot ovat selvästi tämän vuoden SukkaFinlandian pääajatus.. Mielestäni ihan liikaa! Mutta en mitenkään voi kieltää, etteikö nämä sukat olisi valtavan kauniit ja minun tähän astisista sukista ehdoton suosikki.

Langan valinta tähän malliin ei oikein osunut hämäriin talvi- iltoihin, mutta kyllä kannatti silmiään uhrata. Ohjeen seuraminen oli hyvin intensiivistä sillä hetkeksikään ei voinut luottaa muistavansa kuinka se rivi menikään loppuun ja kisaajia varten oli erityinen vaatimus, että palmikonkiertojen piti kääntyä peilikuvana toisessa sukassa ja molemmissa sukissa muistaakseni kuviokerran puolivälissä olevissa käännöksissä taas eri suuntiin, peilikuvina toisiinsa nähden luonnollisesti. 

(Köh köh, yksi kierto meni väärinpäin toisessa sukassa, mutta ei kerrota sitä kisajärkkäreille)

Kaikenkaikkiaan hyvät ja istuvat sukat, en voi muuta sanoa. Aloitin 7.2. ja lopetin aamuyöllä 16.2.

~Ma-chan~


---               ---               ---               ---               ---               ---               ---               ---


Laura-sukat
(Laura - SF04/2020 in Ravelry)

Mikä: Palmikkovillasukat, koko 39-40 (72 s)
Ohje: Laura socks / Sari Norlund
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Langat: 7 veljestä Pohjola värissä Ruka (881)
Kulutus: 162 gr (81 gr/sukka)
Aikaa kului: 6,5 päivää

Sellaiset. Pientä palmikkoa takareunasta neulottuna ja helmineuletta niiden sisällä. Vahvistettu kantapää, nauhakavennus ja loppuun neuloen silmukointi. Kuulostaa helpolta sekä simppeliltä, yhdessä illassahan nämä tekaisee.

No ei.


Ensinnäkin sukat on neulottu toistensa peilikuvina. Ohjeessa oli siis kaaviot erikseen molempiin jalkoihin, minkä lisäksi palmikoilla tehtiin kikkailuja jotta ne kulkivat kirjaimellisesti nilkan ympäri. Katsetta ei voinut hellittää kovin kauas paperin kiemuroista. Neulon yleensä sohvalla, joten niska ei kovinkaan paljoa arvostanut kun selkä kumarassa tuijotin kaaviota. Myös hartiat ottivat hieman itseensä.

Aloitin lauantaina heti aamusta ja neulostin koko viikonlopun tehokkaasti. Viikolla neuleaikaa oli ehkä puolen tunnin pätkissä, mutta viikonlopun panostin taas. Sukat on saatu valmiiksi ajoissa ollessa ja pisteitä kerrytin huimat 8 kappaletta. Sijoitukseni oli nimittäin 129/143, mikä oli huima parannus edelliseen kisattuun etappiin. Kannatti jättää etappi kolmonen välistä ja rentoutua niin sai taas neuleinnostuksesta kiinni.


Mitään pahaa sanottavaa en näistä oikein keksi. Palmikoita on runsaasti, mutta huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi Legatossa. Lisäksi voi neuloa palmikot samansuuntaisina molemmissa sukissa, se oli kuitenkin vaatimus vain kisaajia varten.

Novitan Pohjolassa on piiiitkän pitkä väriliuku, enkä alkanut kohdistamaan niitä villasukkia varten. Värinvaihto kulkee kuitenkin suurin piirtein samaa rataa vaihtuen sinisen hetken tummansinisestä aamunkajon vaaleansinertävään.

Ohje oli selkeä ja kaavioita seuraamalla tiesi saavansa sirot ja söpöt sukat. Jos haluat samanlaiset sukat itsellesi, ohjeen voi ostaa Räveltämöstä hintaan 4,96 €.

-Ricchan-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)