maanantai 9. huhtikuuta 2018

SikSakkia

Siitäkin huolimatta että blogi on ennen SukkaFinlandiaa pursuillut pipojuttuja, palaan takaisin aiheeseen.

SukkaFinlandian jälkeen neulekrapula on pitänyt tiukkaa otettaan ja hyvällä mallilla ufoutuvat työt odottavat tekijäänsä.
Kisan jälkeen aikaiseksi on saatu yksi pipo, muutama rivi polvisukkia sekä muutama hassu kerros "räsymatoiksi" nimettyjä kämmekkäitä.

Koska ihminen osaisi olla aloittamatta liian montaa työtä yhtäaikaa?SikSak PinkkiSeepra
Puikot 3,5 mm
Langat: Pirta musta sukkalanka ja 7 Veljestä Polaris
Aloitus: 140s 2o 2n resoria n 12cm.
Resorin kääntö kaksinkerroin, vastapuolen reunasta silmukan poimiminen ja kavennus yhteen.
Siksak- kuvio: leveys 4s/raita, 9 x siirto vasemmalle ja takaisin, kuvio 1.5 kertaa ennen kavennuksia.
Kavennukset: raidan 2 ensimmäistä silmukkaa oikein yhteen joka krs.
Hupsu on se, jolla ei tupsua ole.

Ajatus tähän pipoon lähti siitä, kun siskoltani saama vihreä pipa ei oikein jaksanut lämmittää lähes 30 asteen pakkasissa. Halusin lämpimän pipon, josta ei tuulisi lävitse niin herkästi. Ensimmäinen suunnitelma oli tehdä onteloneuleena koko pipo, mutta koska SF imettyä aivoista viimeisenkin rahtusen siitä, että jaksaisi käydä opettelemaan uusia tekniikoita aivan heti, ajauduin tilanteeseen jossa tyydyin neulomaan pitkän pätkän resoria, jonka käänsin kaksinkerroin ja poimi-kavenna tekniikalla neuloin reunat yhteen.

Resorin tehtaileminen taisikin olla se kaikkein aikaavievin vaihe, sillä loppu pipo tulikin sitten melkein kuin itsestään.  Raidat rakentuvat siten, että joka kierroksella siirretään kuvion värejä yhdellä silmukalla vasemmalle ja sitten vastavuoroisesti saman verran oikealle, jolloin muodostuu siksak kuvio. 
Jouduin tosin tämänkin tekeleen purkamaan kertaalleen resoriin saakka, koska tein siksakkia liian kapealla raidalla joka ei loppupeleissä miellyttänyt omaa silmää. Vähän leveämmällä raidalla tuli huomattavasti levollisempi kuvio.

Kavennusten kanssa piti pähkäillä kuinka ne saa kulkemaan oikein, mutta siihenkin löytyi ratkaisu.
Ronskisti vaan oikein yhteen raidan kaksi ensimmäistä silmukkaa jatkaen jäljellä olevien silmukoiden siirtämistä kuvion mukaan niin kyllä ne pikkuhiljaa alkoivat toisiaan syömään.

Viimeiset metrit ovat aina vaikeimpia ja niin tämänkin kanssa. Tupsun aikaansaaminen. Olin saanut sen jo alulle mutta älysin liian myöhään että olisin tarvinnut 2 pahvikiekkoa yhden sijaan.
Ei sillä että se yhdellä kiekolla olisi mahdottomuus, mutta 2 helpottaisi elämää sidonta vaiheessa. Tämän erheen hoksaaminen sai rusinat hieman rasahtamaan ja tupsun teko sai jäädä odottamaan tunteiden viilenemistä.

Eipä siis tainnut tämä pipo ehtiä lämmittämään hurjimpia pakkasia, uskoisin kuitenkin että suhteellisen lämmin olisi ollut. Kuvioneuleessa takana kulkeva lanka kuitenkin antaa lisäkerrosta.


Ammattikorkeankoulun yhteishaku alkoi ja hakemus on laitettu sisään, ennakkoaineiston aukeamista odotellessa panikoin jo tulevia pääsykokeita, jotka suoritetaan kesäkuussa. 
Sen jälkeen kohtaloni ratkeaa, napsahtaaka nakki koulunpenkille ja muutto Joenkaupunkiin (VIIMEINKIN!) vai tuleeko hylsy jo alkumetreillä.. eipä siinä, Joenkaupunkiin muuttaisin sitten varmaan jokatapauksessa muutenkin, onhan sitä jo tullut vatuloitua jo niin pitkän aikaa.

Pikaista kevään saapumista toivottaen

~Ma-Chan~


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)