sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

SF Etappi 4 - Hellunen

Se tunne kun näet ohjeen ja vain huokaiset, miten rumat sukat joudut neulomaan.


Hörsöt
(Hörsöt in Ravelry)

Mikä: Villasukat, koko 38 (60s)
Ohje: Hellunen - Pirjo Iivonen
Puikot: 3 mm ja 3.5 mm sukkapuikot sekä 3mm virkkuukoukku
Langat: Novita 7 veljestä valkoinen ja tummansininen
(75% villa / 25% polyamidi)
Kulutus: Valkoinen 129 gr, sininen 6 gr eli yht. 135 gr (67,5 gr/sukka)
Aikaa kului: 4 päivää

Omituinen aloitus, pitsiä varressa ja jalkaterässä, latvialaista punosta, vahvistettua kantapäätä, jännä kärki ja siinä se olikin. Sekä hitonmoinen määrä sivunlatauksia Iivosen naamakirjasivulla sekä youtube-kanavalla, koska ohjevideo. Pientä mainostuksen makua, eikä naamakirjan video edes ollut hyvälaatuinen - mutta se johtuu ihan facebookista.

Sukat aloitettiin virkkaamalla nyppyjä pitsialoitukseen, neulottiin pitsiä, tehtiin latvialainen punos, neulottiin lisää pitsiä, tehtiin toinen punos, tylsisteltiin vahvistettu kantapää, jatkettiin pitsiä jalkaterän päällä ja sitten mielenkiintoisin osuus oli vain lopussa kun kärkikavennukset neulottiin toistensa lomaan.


Ohjeessa oli pieniä epämääräisyyksiä, mm. sanottiin "poimi sopiva määrä silmukoita (15)". Eli toisin sanoen sopiva määrä oli jo ennaltamäärätty. Lisäksi teksti oli kirjoitettu kauhean pötkösti ja ahtaasti, minkä lisäksi jäin kaipaamaan sivunumerointia.

Sukasta oli myös tarjolla vain yksi koko joka hyvin suurella todennäköisyydellä täsmää suunnittelijan jalkaan. Ei siinä, tuskin miehet haluavat mitään pitsihörsöjä, mutta mites sitten jos naisella onkin vähän isompi räpylä kuin perus-38... Äiskä olisi nimittäin ainakin todella mielellään ottanut itselleen nämä sinivalkoiset versiot, mutta kun ne eivät mahtuneet hänen jalkaansa.


Plussapuolena latvialaisen punoksen opettelu onnistui paremmin kun sen joutui tekemään kaksi kertaa sukassa. Toisena plussana sukat sai onneksi tehdä nopeuskisassa yksivärisinä - miinus punos, jossa piti käyttää kahta väriä. Näin sai kuitenkin aikaiseksi edes jollain tavalla nätit sukat. Väreiksi valitsin valkoisen ja sinisen, koska sukat kiittivät sodan aikaisia naisia jotka jaksoivat kotona hoitaa myös miesten hommat. Enkä ollut värivalinnassani ainoa, mutta ei siinä mitään.


Tämä oli myös ensimmäinen Sukka-Finlandian etappi, jonka aloitin heti aamusta. En tosin sinä päivänä kuin etappi julkaistiin, mutta seuraavana. Lisäksi ajatushärön myötä varren pitsi osuu toisessa sukassa eri kohtaan kuin aikaisemmassa (kuvissa vasen sukka). Sukat ovat siis periaatteessa eripariset, mutta menkööt. En jaksa purkaa, enkä todellakaan aio tehdä molemmille omaa pariaan.

Sijoitukseni kisassa parani selkeästi, olin 66/131. Ja loppusanoina todettakoon, että vaikka sukat olivatkin tylsät ja möllit, haluaisin silti tehdä pummitytölle ohuemmalla langalla näistä prinsessasukat :3

-Ricchan-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)