tiistai 26. joulukuuta 2017

* Sovelias otsikko *

Koko syksyn päällä on ollut pieni taustaprojekti: auttaa siskoa neulomaan lapselleen villasukat - kun täti ei ehdi, neulojan lähisuvulla ei ole villasukkia, Sukka-Finlandiasta huolimatta.

Noh, joululahjapakettiin halusin kuitenkin tehdä jonkinlaiset villasukat, edes pienelle.


Jarrua, perkele!

Mikä: Villasukka kaksivuotiaalle (48s)
Ohje: Oma perusohje
Puikot: 3 mm
Langat: Novitan 7veljestä farkku ja jämä-kuusenvihreä
(75% villa, 25% polyamidi)
Kulutus: Farkku 51 gr, vihreä 4 gr eli yht. 55 gr (27,5gr/sukka)
Aikaavievyys: reilut 4 Star Trek-leffaa

Sellaiset. Vähän kuin aikuisten villasukat, mutta pienemmässä koossa. Neulottuna samaan aikaan kun katsoimme ansgaroksen kanssa neljä Star Trek: The Next Generation-leffaa. Helppoa TV-neulottavaa johon sain kivasti tuhottua irtokerän kahdessa kerässä olevaa 7veikan farkkua - olin alkuvuodesta yrittänyt Reaversejä harjoitella, mutta jouduin purkamaan jo päätellyn neuleen. Raitaväriksi valitsin jämäpurkista nättiä kuusenvihreää, vähän silleen taivas ja metsä-ajatuksella.

Perussukkani ohje on simppeli, neulotaan varteen 48 silmukalla "2 oikein, 2 nurin"-joustinta 40 kerrosta, tehdään hollantilainen kantapää 24 silmukalla (8/8/8) josta saadaan nostettua 10s/puikko. Kiilakavennuskerroksia 2 ja siihen yksi välikerros, sitten neulotaan jalkaterään jalkapöydällä 2o2n-joustinta sekä pohjassa suoraa 22 kerrosta. Loppuun kokeilin tähtikavennusta (ei välikerroksia), mutta olisi pitänyt pitäytyä nauhakavennuksessa. Käyttäjää eivät rumat kavennukset haitanne lainkaan, neulojaa vain.

Varren raidoissa on taas piilotettua symboliikkaa, josta vain allekirjoittanut välittää: ensin yksittäinen vihreä raita = siskonpoika, ja 5 kahden kerroksen raitaa kuvastamaan meitä aikaisemman sukupolven edustajia. Jonkinlainen ajatus oli laittaa myös jalkaterään raitoja, mutta ne jäivät sitten jostain syystä.

Ja nyt kun mietin tarkemmin sekä ajatuksen kanssa, niin oli tarkoitus laittaa vielä seitsemäs raita viimeiseksi. Juuri sellainen yhden rivin kokoinen edustamaan suvun uusinta tulokasta, mutta hups, unohtui.
No, ei kukaan mieti kuitenkaan villasukan raitoja niin syvällisesti. Tuskin kellekään tulee edes mieleen pohdiskella mitään tällaista. Ei etenkään nyt kun olen kirjoittanut sen kaiken tähän ylös.

...

Syksyllä 2016 paikallinen käsityöliike lopetti, joten ostin sieltä loppuunmyyntialennuksesta Sock Stop-tahnaa. Nyt, vuotta myöhemmin sain aikaiseksi korkata pullon ja laittelin siskonpojalle vähän jarruainetta sukan pohjiin. Muistiin ensi kertaa varten: ensin pikkuiset pohjatäplät, sitten vasta toisella pursotuskerralla isommat täplät niiden päälle.


-Ricchan-

EDIT: Sukat olivat pienet, mutta onneksi lahjassa on kokotakuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)