sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Pipon nelinkertainen reuna

Tämä ohje on tehty onteloneule-pipoa varten ja ihan itse kehitelty. Voi siis olla, että saman olisi voinut tehdä helpomminkin, mutta tämä kelpaa miulle ja sillä saa lämpöisen pipon.


Neulo ensin kaksinkertainen resori pipoon (tarkempi selvitys täältä). Kun se on tehty, nosta silmukat ulkopuolelta resorin ja "pääpipon" välikohdasta (kuvassa kohta josta vihreä vaihtuu valkoiseksi), johon alat sitten neulomaan alaspäin, eikä kohti pipon lakea. Tässä pipossa oli 144 silmukkaa, joten nostin sen verran vihreitä silmukoita ja sitten lisäsin ensimmäisellä kerroksella joka puikolle vielä yhden: on varmasti vähän tuhdimpi reuna eikä vedä vihreää rullalle.Neulo suoraa kunnes ylimmäisen kerroksen saa taitettua pipon reunan ylitse. Ylimmässä kuvassa pipo on oikein päin ja alemmassa käännettynä nurin sisäpuoli ulkopuolella. Näin on huomattavasti helpompaa tarkistaa, onko reunus riittävän pitkä.


Taitos kelpaa, joten nostin vihreän reunasta silmukat, joihin päättelin alpakkalangan löysällä päättelytekniikalla: Langankierto, 2 oikein yhteen, pudota langankierto. *Langankierto, 2 oikein yhteen, pudota langankierto, vedä aikaisempi silmukka yhteenneulottujen silmoiden ylitse*, toista *___* kunnes kaikki 144 silmukkaa on päätelty.

Koska joukossa oli neljä ylimääräistä silmukkaa, kavensin joka puikon ensimmäisen silmukan seuraavasti ennen kuin tein peruskavennnukset (nosta kaksi silmukkaa oikealle puikolle ja vedä ensimmäinen toisena nostetun ylitse. Palauta silmukka vasemmalle puikolle).Nyt päättelykohtaan tuli tuollainen reunus, mutta tulevaisuudessa voisin ensin neuloa nelinkertaisen reunan ja sitten vain jatkaa onteloneulosta vihreän kanssa. Siten päättelyreunaa ei tule ja pipossa on riittävästi paksuutta pitämään pakkasen loitolla.

Tulin pohdiskeluissani myös siihen tulokseen, että pohjalangan kannattaa olla alpakkaa tai alpakka-merinovillasekoitetta. Pehmoisuus on tietysti hyvästä ja kutittamattomuus.


Lopuksi kuva vielä valmiista piposta oikein päin käännettynä. On se muhkea :3

-Ricchan-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)