torstai 21. joulukuuta 2017

Ristiäissukkia


Marianne-junasukat

Mikä: Junasukkien kevytversio (40s)
Ohje: Junasukka - Kerttu Latvala
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Lanka: 7veljestä valkoinen (75%villa, 25% polyamidi)
ja mysteeri-jämäpunaisia
Kulutus: Valkoinen 26 gr ja punaista 15 gr
Työaika: 2 ja puoli päivää

Näiden sukkien oli alun perin tarkoitus olla menossa rotinasukkien kaveriksi. Ihmettelin, kun valmiiden sukkien ilme oli jotenkin enemmän Marianne-karkkia kuin jouluisaa. Sitten kun sain toisen sukan valmiiksi, tajusin miksi.

Vertailusukassa oli nimittäin varren kolmannessa nurjassa kahden kerroksen sijaan kolme kerrosta valkoista. Ja tuo yksi rivi riitti muuttamaan koko sukan ilmeen. Toisena erona löytyy kärjestä viimeinen raitakerros, jota on Marianneissa yksi kerros ja Joulu-versioissa kaksi kerrosta. Muuten sukat on tehty täsmälleen samalla ohjeella.

Siinä sitten ei voinut kuin taivastella kun onkin kaksi eri sukkaa tullut tehtyä. Pahus. Eikä ehdi millään neuloa molemmille pareja valmiiksi rotinoihin mennessä - vasta edeltävänä iltana tajusin nimittäin erheeni kun sain puikot irti sukista.


Joulu-junasukat

Mikä: Junasukkien kevytversio (40s)
Ohje: Junasukka - Kerttu Latvala
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Lanka: 7veljestä valkoinen (75%villa, 25% polyamidi)
ja mysteeri-jämäpunaisia
Kulutus: Valkoinen 26 gr ja punaista 15 gr
Työaika: 2 ja puoli päivää

Neulostelin sitten kummallekin villikselle omat parit seuraavalla viikolla.

Mukavasti sain kulutettua jämäpunaisten purkista juttuja pois ja valkoistakin jäi huomattavasti vähemmän. Sen oli äiskä lahjoittanut jokunen tovi takaperin, joten oli vain sopivaa että siitä tuli pikkusukat lapsenlapsen varpaita lämmittämään.

Kevytversiot nämä ovat siksi, että varresta uupuu 12 kerrosta joustinta ja jalkaterästä viimeiset 4xnurjaa-kerrokset.


Koska junasukat ovat söpöt ja nätit, halusin ristiäisiin kulkeutuneen lahjapaketin päästävän ne oikeuksiinsa. Kannatti laittaa talteen ne jämäpalat joulupaperia, olivat onnen omiaan näihin pikkulootiin.

Neulerintamalla huidellaan hirmuista vauhtia Sukka-Finlandiaa, joten blogi on vähän jäänyt ko. sukkien jalkoihin. Lisätietoja on tulossa piakkoin, etenkin ensimmäisestä etapista ja sen jännyyksistä. Malli on jo näkynytkin Ma-Chanin postauksen myötä tässäkin blogissa :3

Myös joitain joululahjoja paljastunee piakkoin, ellei jopa ihan ensi kuussa...

-Ricchan-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)