keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Pikkuiset sukkaiset

Sisko vihjasi ystävällisesti pikkuisensa olevan niin isoksi kasvanut, että poika olisi jo uusia villiksiä vailla. Eihän siinä kuin tuumasta toimeen ja jämälankoja tuhoamaan.


Jämäjunat
(Train of leftovers in Ravelry)

Mikä: Sukka 1-vuotiaalle
Miten: Neulomalla, sukkapuikot 4 mm, 40 s
Mistä: Nimetön raitalanka, Novitan Isoveli petrooli (väri 187) ja tummansininen (väri 158)
Miten paljon: Raidallinen 34 gr, petrooli 48 gr ja sininen 5 gr, eli yht. 87 gr (43,5 gr/sukka)
Miten pitkään: 4 pvää

Olin todella ihmeissäni siitä, miten hankalaa on löytää yksivuotiaalle villasukkaohje. Ratkaisin asian ottamalla milliä isommat puikot ja Isoveljen työn alle normaalin 3 millisen ja 7veikan sijasta. Omaan tiukan käsialan, joten todennäköisesti normi-immeiset saisivat viisimillisillä puikoilla sekä samalla langalla samankokoiset sukat kuin mie näillä lukemilla.

Tosin taitaa olla poitsu jo sen verran isoksi kasvanut, että nämä saattavat jäädä tämän vuoden lopulla pieniksi... Lyhyt on ruusujen ja lastenvaatteiden aika.


Tavoitteeni oli käyttää langat mahdollisimman tarkkaan puhki, ja niin sitten kävikin. Jopa niin hyvin, että petrooli loppui kesken - kuten ylläolevasta kuvasta huomaa. Hieman söi naista tämä tällainen.

Purkamaan siis, koska "OCD:ni kärsii". Haluan tehdä sukista aina parit toisilleen eikä tämä tapaus ole mitenkään poikkeus. Raitalankaakin uhkasi jäädä pienenpieni nöttönen jäljelle. Loppujen lopuksi neuloin molemmista keristä molemmista päistä yhtä aikaa kahta eri sukkaa. Ja koska fiksuna muksuna otin mukaan vain yhdet nelosen puikot, oli lepäävässä työssä kolmoset pitämässä silmukoita paikoillaan. Voiko tätä vaikeammin tehdä?


Tykkäsin kovasti ex tempore-raidoituksesta varren nurjassa kohdassa, joka on saatu aikaan seuraavasti: 1 raitariä, 2 sinistä, 1raitaväriä. Kivan höpsönnäköinen nurja raita tuo säväystä. Tuo itse asiassa jopa niin paljon, että törväsin myös teräosaan samanlaisen päästäkseni eroon uhkajämästä. Ylhäällä olin saanut nurjien kerrosten jälkeen vielä kolme kerrosta raitalangalla, mutta terässä valitettavasti yksi kerros jäi uupumaan. Tämä ei kuitenkaan häiritse juuri lainkaan.

Kun myös petrooli koki katkeran lopun, kaivoin äiskän lahjoittamista Isoveljistä laivastonsinistä ja lopetin sillä molemmat sukat.


Päättely tapahtui loppuun Siskon luona, jossa erehdyksessä nipsaisin poikki väärän raitalangan. Yritin parhaani mukaan parsimalla estää purkautumisen, mutta vasta käyttö paljastaa kuinka käy. Sitä ennen pitänee vielä tämän vuoden puolella tehdä hiukan isommat sukkaset laittamalla varteen neljä silmukkaa enemmän. Näin niitä ohjeita hiotaan, koska eiväthän ihmiset ole koskaan samanlaisia.

Omassa elämässä sairausloma jatkuu vielä kaksi viikkoa. Fysioterapeutilla käynti paljasti, että myös vasemman jalan penikat ovat aika lujilla ja niitä pitäisi pitää mahdollisimman paljon levossa. Lekurikäynti paljastanee aikanaan, onko miusta enää tähän työhön. Tavallaan olisin siitä asiasta helpottunut koska tämä oli kuitenkin vain välietappi matkallani lossikuskiksi, toisaalta taas tunnen pettäneeni työkaverit ja pomon kun heillä on muutenkin rankkaa ja kaikkia tekijöitä tarvitaan. Tilanteeseen ei vain taida valitettavasti olla kompromissejä tarjolla :<


~Ricchan~

p.s. Se tunne kun saa vauvansukista paljon enemmän tekstiä irti kuin aikuisten villiksistä :3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)