perjantai 25. marraskuuta 2016

Onko kavennuksilla väliä?

Pitkästä aikaa sukkia. Ne vihreät villasukkaotukset, joissa oli raitoja... Huh huh, sanoisin jopa. Eivät tulleet aikarajaan mennessä valmiiksi ja kehtasivat vielä jäädä odotuttamaan itseään piiiiitkäksi aikaa.


Sukupuu-raidat
 (Family Tree Stripes in Ravelry)

Mikä: Villasukat (koko 45)
Millä ohjeella:  Oma ohje (80 s), 2o2n varressa ja jalkapöydän päällä
Miten: Neulomalla, 3 mm alumiinipuikot
Mistä: 7 veljestä (Novita) kirkkaanvihreä (394) ja farkunsininen (124)
Miten paljon: Vihreä 177 gr ja sininen 29 gr eli yht. 206 gr (103 gr/sukka)
Miten pitkään: 17 pvää  
 
Värivalintoihin vaikutti hyvin oleellisesti LankaLipasto ja sen uumenissa asustavat keräset. En tajunnut sinisen erottuvan niin huonosti luonnonvalossa, mutta olkoot. Ideana oli haalia neulekahvitteluun helppo työ jota uskaltaa tehdä julkisesti ja päätös piti tehdä nopeasti eräänä aamuna varhaisena.


Sukat menevät iskälle joululahjaksi, ja raidat edustavat perhettämme. Ensin on viiden kerroksen puoliso, kolmen kerroksen raidat ovat lapsia ja yhden kerroksen pikkuraita lapsenlasta. Herttaista, voisin jopa todeta.

Sitten otsikon aiheeseen. Koska villasukat tulevat iskälle, häntä ei kiinnosta muu kuin että ne ovat siistit sekä pitävät varpulit lämpimänä. Tästä syystä uskaltauduin kokeilemaan, miltä erilaiset kärkikavennukset näyttävät ja onko sillä oikeasti väliä. 

Yläpuolella olevasta kuvasta näkyy, että kavennukset ovat erilaisia. Ensin tein alkuun aivan normaalia 2 yhteen-kavennusta niin, että neuloin silmukat takareunoistaan yhteen. Tämän seurauksena silmukka pyrki kääntymään ihan väärään suuntaan, mikä ei sopinut tähän kohtaan työtä ollenkaan. Toisin sanoen, kyllä, kavennustavalla on väliä. Yksinkertaisesti töksäytetty, jei.

Pähkinänkuoressa: Mikäli silmukat neuloo takareunoista yhteen, kavennus kaartuu vasemmalle.  Jos etureunoista, silmukka kääntyy oikeaan.

Joku muukin juttu oli kerrottavana sukkaksista, mutta muistiinpanot ovat hatarat ja nukkumaanmenoaika saapunut. Toivotan uuden lukijan tervetulleeksi sekä palailen ehkä asiaan ensi kerralla :3

~Ricchan~  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)