keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Ei ihan lumihiutaleita

Nyt on vihdoin korjattu viime joulukuun vääryys: neuloin tuossa itselleni villasukat. Olihan tuo jo aikakin, edelliset kun olivat vuodelta 2012 ja päkiän alle oli tulossa reikänenkin.

Sukat ovat tosi kivat, mutta hieman tiukahkot. Nyt muutaman päivän käytön jälkeen ne ovat kuitenkin jo alkaneet mukautua jalkaani ja enää ei tarvitse ihan kiskomalla kiskoa sukkia pois jalasta.


Valkoruusuja
(White Roses in Ravelry)

Mikä: Perusvillikset
Millä ohjeella: Karjalan Ruusuja (Sukupolvien silmukat-kirjasta)
Miten: Neulomalla, 64 s ja 3 mm sukkapuikot
Mistä: Violetti ja valkoinen 7veli (75 % villa, 25 % polyamidi)
Miten paljon: Violetti 108 gr, valkoinen 26 gr eli yht. 134 gr (67 gr/sukka)
Miten pitkään: 12 pvää

Kuvia ottaessa joudun rajaamaan ihunat pinkit seksintappajapitkätkalsarit pois, mutta turhaahan se taisi olla kun kerta mainitsen sen tässä. Sukkien kuvio on tuttu mummini kautta, hän aina neuloi tuolla kuviolla koristeita neuleisiinsa.

Lainasin Missä neuloimme kerran-blogista tuon ravelry-napikan laittotavan, jonne listailen kässättyjä asioita ainakin Sukkasadon ajan.


Varren joustinneuleessa on mielenkiintoinen palmikkokierto. Jatkoin sitä myös jalkapöydän päällä, mutta ahah, joskus ei kannata neuloa ihan vain aivot narikassa. Kun normaalisti teen joustinta, se on 2o2n-neulosta kahden puikollisen verran. Tässä olisi ollut tarkoitus jättää puikon nro 2 alusta ensimmäisiltä kahdelta silmukalta palmikonkierrot pois, mutta en muistanut. Ylläoleva kuva demonstroi hyvin tätä kun molempien sukkien kohdalla tuli sama reaktio (huomaa kuinka palmikkokierto loppuu keskellä jalkapöytää).


Sukat ovat kyllä ihanat, ja juuri miun väriset. Pohjassa on ihan suoraa neulosta, kantapää tuttu vanha perus-Hollantilainen. Sukkien kärjessä on nauhakavennus, jonka ansiosta kuvion pystyi jatkamaan loppuun saakka.

Ja luonnollisesti en voinut olla sörkkimättä kuviota. Alkuperäisessä ohjeessa on 16 silmukan kuvio, mutta sen rikkoo tyhmä raita. Toinen kuvio ilman raitaa on taas vain neljälletoista silmukalle. Muunsin kuvion itselleni sopivaksi, ja sen lisäksi tein ohjeesta poiketen joustinta myös jalkapöydän päälle.

Alla kuvioneule sellaisena kuin sen vihkooni väkersin. Neuloa saa vesileimasta huolimatta :) Ideanahan tuossa on, että ensimmäisella kerroksella neulotaan vain sinisiä ruutuja, kunnes päästään kerrokselle 24. Silloin neulotaan myös harmaat ruudut ja pitää ottaa huomioon, että kuvio jatkuu kerrokselta 3. Kun sitten halutaan lopettaa kuvio, jätetään kerrosten 23 ja 24 harmaat ruudut neulomatta. Simppeliä, eikä kovin pitkiä lankajuoksujakaan ole.
Näin ne klassikot muuttuvat ja käsityön leima näkyy valmiissa sukissa. Tykkään kovasti n__nViime viikko on ollut aikamoista jännyyttä. Pikkusiskoni sai ihanan poikalapsen, jota kävimme vanhemme kanssa katsomassa heti syntymistä seuraavana pvänä. Oli aika ihanuus ja rauhallinen tapaus. Siispä lopetan tämän päivityksen kuvaan noista pikkuisista sormista <3


~Ricchan~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)