keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Rättelssön
Farkkurätti
(Blue Place Mat in Ravelry)

Mitä: Tiskirätti
Mistä: Siniharmaa Hanko (50 % kierrätyspuuvilla ja 50 % akryyli)
Miten: Pitkät puikot 3,5 mm
Menekki: 70 gr

Ohjeena Villalangan blogista napattu Romeo-luutu (omalla editoinnilla). En nimittäin tehnyt niin kuin ohjeessa sanottiin, vaan neuloin vahingossa ohjeesta pelkän ensimmäisen osan ja tuloksena oli sitten tuollaista pylväskuviota. Nättihän tuo on siitä huolimatta, vaikka pari pientä virhettä tuntuu huutelevan. Mutta lohdutukseksi itselle mainittakoon joskus lukeneeni viisaus, että ennen vanhaan tehtiin tahallaan pieni virhe käsityöhön jos siitä uhkasi tulla virheetön eli täydellinen. Täydellisen työn kun oletettiin olevan pirun tekosia tai jotain siihen suuntaan. Jännä uskomus, kuten on koko suomalainen mytologiakin.

Tarinatuokio tästäkin tapauksesta: "Kävipä hassusti eräänä lauantai-iltana, että siskon pipoa neuloessa pipolanka otti ja loppui. Ajankohdaksi valikoitui sen verran myöhäinen hetki, jotta tuumasin että jaksan odottaa huomista kauppareissua. Pistin siis pipon syrjään odottamaan. Aamu koitti ja kauppareissulla selvisi kauhukseni, ettei lähikaupan lankavalikoima tarjonnutkaan Isoveljeä. Koko sunnuntain kärvistelin neuloosin hiipiessä kimppuuni ja maanantaina sitten oli tarkoitus lähteä puolenpäivän aikaan kaupungille lankaostoksille, minkä lisäksi sekä tankkaamaan autoa että hakemaan ystävä juna-asemalta kylään. No, ystäväinenpä ilmoitti, että hän tulee sitten joskus illasta puolen kuuden aikoihin. Siinä vaiheessa oli neuloosi jo yltynyt niin kovaksi, että kaivoin Anttilan alennusmyynnistä hamstraamani Hangon puikoille ja päätin aloittaa tiskirätin.

Eikös sitten ystävältä tulekin viestiä, että hän tulee sittenkin aikaisemmalla junalla. Oho. No, mitäs pienistä kun ei pienetkään meistä, illan aikana tuli tikuteltua rätti valmiiksi ja pääteltyä samalla kun haasteltiin henkeviä ja juteltiin mukavia ja puuhattiin juttuja. Lanka oli miellyttävää eikä neulominenkaan tuntunut kuin vähän ranteissa (ne ovat miulla muutenkin jo valmiiksi heikkoa tekoa, ranteet nimittäin)."


Nyt, viikon käytön jäljiltä olen palannut kaupan tiskirätteihin. Hanko jättää etenkin tiskipöydän märäksi ja sen kestää kuivua miltei kokonainen päivä. Olen joko tehnyt liian tiukkaa jälkeä, tai sitten kuvio oli oleellinen imukyvyn kannalta tai kenties Hanko ei vain soveltunut tähän käyttötarkoitukseen. Mene ja tiedä, mutta se on juuri sopiva tabletti(=eli alunen) lautasen alle laitettavaksi. Kenties seuraavan kerran bambulankaa paremmalla onnella?

~Ricchan~


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)