tiistai 12. maaliskuuta 2013

Lisäelämän tarpeessa

Nyt on koti kasassa ja kaikki tavarat melkein jopa paikoillaan. Frilla-huivi soljuu puikoilla ja talo on hiljainen. Sir Elwoodin hiljaiset värit kuuluu nappikuulokkeista ainoana äänenä.
Sekä mie että mies olemme ihastuneet uuteen keittiöön. Kaappitilaa tuli runsaasti, samoin pöytätilaa kiitos mikron oman hyllytilan. Suihku on vähän omituinen ja lattia jäätävä, mutta muuten se näyttää paljon paremmalta. Ette uskokaan kuinka valkoiselta valkoinen voi näyttää (etenkin kun seinä on aikaisemmin ollut karmean keltainen...). Miepä kerron: Puhtaalta. Eikä mikään ihme, sillä kaikki lika on nyt maalikerroksen alla piilossa.

Ja sitten jotain uutta jännyyttä:

1Up-sukat
(1UP in Ravelry)
Mitä: Perussukat naiselle (koko 36-38)
Miten: Sukkapuikot 3 mm
Mistä: 7Veljestä (valkoinen ja musta) + ExtraMerino (neonvihreä)
Menekki: Valkoinen 118 gr, musta 4 gr, vihreä 8 gr = 130 gr

Tilaustyö ystävälle. Hän halusi Mario-peleistä tutun vihreän sienen kuvioksi jalkapöydän päälle, eli todella uniikit sukat oli tiedossa. Haaste otettiin vastaan ja pienen esitutkinnan jälkeen piirsin ihan tavalliselle ruutupaperille kirjoneulekuviota varten mallin. Nyt olin jopa niin ahkera, että siirsin mallipiirroksen excelin avulla tietokoneelle. Vihreä on liian tummaa, mutta vaalea olisi ollut vaikeampi erottaa.


Ongelmaksi muodostui oikean värisen vihreän langan löytyminen. Tavan kaupoissa kun nuo värimaailmat olivat kovin rajalliset, joten suuntasin luottokauppaani eli Pyöröpuikkoon. Olin ottanut mukaan kaksi värikynää, joiden avulla oikean värinen lanka löytyi hetkessä kauppiaan avulla. Kiitos hänelle!
Vaikka koinkin ExtraMerinon käyttämisen tällaiseen kovin tuhlaukseksi, ei sitä kulunut kuin alta kymmenen grammaa kahteen sienikuvioon. Ja ainahan sitä saa lisää ostettua (etenkin jos nopeasti toimii)

Neuletuntuma oli 7Veljeksen valkoisessa veljessä jollain tavalla muovinen ja kova, ja pelkäsin ettei siitä tulisi mukavan tuntuista jalassa. Onneksi pesukoneessa käytön jälkeen neulepinta tasoittui ja lanka pehmeni. Samalla tuli myös testattua, kuinka kuvio kestää pesua. Tulos: sienet eivät olleet moksiskaan, eli ihan huoletta uskaltaa heittää sukat nelikymppiseen pesuun.
Neuloin myös varteen kolme raitaa, jotka saa halutessaan piiloon taittamalla sukan varren alaspäin.


Kiitos talon miespuoliselle asukkaalle kameran takana toimimisesta <3


~Ricchan~


2 kommenttia:

  1. Hauskat sukat,Mario-elementit on supersöpöjä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ovat tosiaan hirmu söpöt :D Saajakin tykkäsi kovasti

      Poista

Kiitos kommentistasi :)