torstai 4. kesäkuuta 2020

SF 2020 etappi 2, Ihana valo


Etappi 2, Ihana valo
Lanka:Woolme once fibers With envy, tehoste Mothy and the Squid Rosy maple moth
Puikot: 2mm 
Koko: L, 72s

Tässä sukkaohjeessa uutena tekniikkana tuli intarsia- neule. Se on ihan näppärä tekniikka ja avasi nyt silmiä vaihtoehdoille kuvioneuleiden suhteen. Aiemmin tuskastelua aiheuttaneet kuviot voisivat nyttemmin olla helpompia.

Ensi kertaa ohjetta katsoessani kuvio muistutti kirkkojen värilasillisia ikkunoita, mutta nyttemmin mielikuva on muuttunut liekeiksi uuninluukun takana (mielleyhtymä voi toki johtua tuosta tehosteväristä) ja olenkin miettinyt että pitäisikö tehdä vastaavat sukat ihan pikimustalla pohjalla.

Mistä en pitänyt tässä ohjeessa? Noh, nurjominen ei ole mieluisinta hommakkaa ja 1 palmikon kierrot tuntui olevan alkuetappien sana. Neulonnan aloitin 16.1. ja lopetin puolenyön jälkeen 20.1. eli vähän tuli ehkä yöunista tingittyä.


~Ma-chan~

 ---                  ---                  ---                  ---                  ---                  ---                  ---


 Ihana Valo
(Ihana Valo in Ravelry)

Mikä: Intarsia-neuletekniikalla koristellut villasukat, koko 39-40 (72 s)
Ohje: Ihana Valo / Tiia Niemi
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Lanka: 7 veljestä sininen (005) ja valkoinen (011)
Kulutus: Sininen 132 gr, valkoinen 20 gr eli yht. 152 gr (76 gr/sukka)
Aikaa kului: 5 päivää

Suorastaan innostuin kakkosetapista. Kuvio toi mieleeni pakkasen jäädyttämät ikkunat lumihiutalekuvioineen, joten värivalinnat olivat selkeät: ihana kirkas vaaleansininen ja kirkkaanvalkoinen.

Sininen on iänvanhaa 7veikkaa, jota olen hillonnut sopivaa tarkoitusta varten. Heti kun näin mallin, tiesin kelle haluan sen neuloa. Lankaa oli tosin jäljellä vain reilu 130 grammaa, joten en ollut varma riittääkö se sukkapariin. Kuten kuvista näkyy, ei riittänyt. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä valkoiset kärjethän ovat vain lumesta vaalentuneet.


Sukat valmistuivat sunnuntaiaamuna tuntia ennen seuraavaa etappia. Vahingokseni pööpöilin jotenkin sähköpostin kanssa, eikä maaliinsaapumisviesti lähtenytkään ajoissa matkaan. Onneksi tuli tarkistettua asia puoli tuntia myöhemmin ja ehdin vielä kisa-ajan puitteissa saamaan vastausviestinkin (klo 09:43). Sijoitukseni oli 166/167 ja pisteitä kertyi huimat yksi kappaletta.

Olin kuitenkin ylpeä itsestäni. Sain sukat aikataulun puitteissa valmiiksi ja niistä tuli nätit. Päätin kuitenkin jättää seuraavan etapin välistä, oli se sitten miten ihana tahansa.


Ohjetta on kiiteltävä kunnolla. Intarsia-tekniikka on niin selkeästi kerrottu, että tulen käyttämään sitä jatkossakin. Jotain debattia Sukka-Finlandia Räveltämö-ryhmässä taisi olla siitä, onko kyseessä "aito" vai helpotettu intarsia-versio, mutta allekirjoittanutta ei kiinnostanut niin paljon. Hyvät sukat ja kauniit kuviot tuli tälläkin tavalla.

Olen kirjoittanut muistiinpanoihin itselleni useaan otteeseen "muista palmikonkierrot!". Ne kun lähtevät kulkemaan eri tahdissa muun kaavion kanssa ja niiden piti kisasukkia varten kulkea tasaisesti. Jouduinkin sitten pudottelemaan silmukoita korjatakseni ne virkkuukoukun avulla.

Vähän olisi tehnyt mieli purkaa koko höskä, mutta ei sitä saa luovuttaa niin helpolla. Sitä paitsi mitä useammin tekee silmukankorjauksia, sen helpommaksi se muuttuu. Helpointahan olisi olla tekemättä lainkaan virheitä - aiheeseen liittyvä video, olkaa hyvät.


Sukkaohje oli kirjoitettu fingering-paksuiselle langalle (400 m/100 gr), mutta koskapa tunnen oman käsialani, tiesin saavani ohjeella prikulleen oikean kokoiset villasukat Yeesi-toverilleni. Hänen ansiostaan on ollut huikeaa toimia vapaaehtoistyössä ja olen kiitollinen yhteisestä matkastamme.

-Ricchan-

2 kommenttia:

  1. Enpäs muuten ole intarsiaa kokeillut itse koskaan! Täytyykin koklata antamaasi ohjevinkkiä. Noiden sukkien takaosa on muuten aivan ihana, tykkään kovasti tuosta palmikkoraidoituksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palmikot kyllä elävöittävät kantapäätä kivasti :3

      Poista

Kiitos kommentistasi :)