keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Syksyn loppu

Syksy on lopullaan ja talvi kolkuttelee ovia ja ikkunoita. Sukkasato on startannut viimeisen viikkonsa, mutta enpä ole juuri enempää saanut sukkia kudottua.. Ehkä 2 paria edellisen blogitekstin jälkeen? Eli parit 4 ja 5?

Pari 4
Karelian Spirit

Lankana mustaa Nallea ja ruosteenpunaista Drops Nordia
Puikot 3.5
Silmukoita aloituksessa 80
Resori: 2ko, 2n, loput sileää

Itselle perinteiseen tyyliin en tietenkään ota asioita tehdessä ylös ja sitten joudutaan muistelemaan.. Ensimmäinen salmiakkikuvioraita oli helppo, sillä kuvion toisto on 10s, mutta sittenpä päästään metsoihin.. Normaalisti kuvion toistokerta on 17 s mutta lisäsin kuvion reunoihin 2 + 1 s. Noin puolessavälissä lintukuviota hoksaan että voi hitsi, näistähän tullee löysät, joten joka puikon lopussa kavensin 1s pois ja parin kierroksen jälkeen taas joka puikon alussa 1s pois. Tämä antoi pohkeelle hieman paremman istuvuuden, mutta kuinka ollakaan, en ollut huomioinut että toiseen salmiakkikuvioraitaan tulee epämäärä silmukoita... Joten koitin sommutella kuviot jotenkin, että ei näyttäisi kauhean kököltä. Toisessa onnistuin paremmin kuin toisessa.. (enkä tietenkään voinut kuvitella kaventavani 2s lisää ja pitää eripari silmämäärät 3 ja 4 puikoilla :'D ) 
Nilkkaan jatkoin 2ko,2n resoria ja n. puolessavälissä kavensin joka puikon lopussa 1s. ja jatkoin kierretyn oikean ja nurjan neulontaa. 
Kantapää on perinteinen Hollantilainen sekä perus kiilakavennukset. 
Jaottelin silmukat uudelleen toista metsokuviota varten siten, että jalkapöydän puikoilla molemmilla on 17s ja loput ovat jalkapohjassa, päätelty leveällä nauhakavennuksella. 
Toisessa sukassa käytin tikapuutekniikkaa, ja harmittaa että en käyttänyt sitä ekassakin sukassa ja ymmärrän, miksi se on suosittu tapa kirjoneuleessa (neuloin siis molemmat eri aikaan). 

Pari 5
November Socks
By Niina Laitinen

Lankana 7 veljestä
Koko 37-38
Puikot 3mm

Kuva on nyt hyvin heikko, mutta kuva kuitenkin. Otin erehdyksessä 3mm puikot 3.5mm sijaan ja tulos on taatusti liian pieni. Hoksasin virheen vasta liian myöhäön enkä raaskinut enää alkaa purkaa, jotensakin nyt joku pienempijalkainenkin saa varpaillensa lämmikettä, en vielä tiedä kuka, mutta eiköhän sitä aina joku löytyne.

Sukkahuuma siis on jo laantumassa, mutta piti silti laittaa Koukuttajan sukkareseptiKALiin sukat tulille. Reseptit on ilmaisena ohjeena ladattavissa Ravelryssa Koukuttajan Kootut- ryhmässä KAL ketjusta tai Marika Lepistö Designs Ravelrysivulta. 

Syksyn aikana olen myös löytänyt videopodcastit. Näiden innoittamana olenkin aloittanut monen monta projektia, jotka edistyvät.. No.. Minkä tekeminen milloinkin kiinnostaa menetelmällä :'D

Yksi valmistuneista on Villapesuohjelman Villapesuraidat, suunnittelijoina Pirjo Lakkapää ja Katri Raunama. Ohje on ladattavissa ilmaiseksi Ravelrysta Villapesuohjelma- ryhmästä tai hakemalla ohjeen nimellä. Tästä huivista on myös meneillään Knit along elikkäs KAL, jos joku tästä nyt innostuu :) 
Villapesuraidat

Lankoina Sheepjes ja 2 eriväristä Handun merinosukkista
Puikot 3.5mm
Tekniikka: ainaoikeaa ja lyhennettyjä kierroksia, uusi tuttavuus I-cord

Huivin aloittaminen oli minulle täysin uusi, en ole koskaan kuullutkaan väliaikaisesta aloituksesta ja pilempiin reunoihin tehdään koko ajan I-cordia. Joo reuna pysyy siistinä, mutta ehkä ei ole minun juttu tuo I-cord. Ehkä ensikerralla teen vaikka resorineuletta sen sijasta :) 
Tai sitten kokeilen uudestaan löysemmin, ken tietää. 
Sanoisinko jotta mukava TV neulottava, eikä missään nimessä liian vaikea. Allekirjoittanut tosin sekosi kerroslaskuissa, mutta eipähän se mitään :) 

Olisihan tuo saanut tulla vielä leveämmäksikin, mutta lanka loppui eikä samaa merkkiä enempääkään ollut, joten sai riittää tämä leveys. 
Pingotus tuttuun tapaan on myös allekirjoittaneen Akilleen kantapää ja niinpä on hyiviraasu saanut tyytyä vain kasteluun ja kuivaustelineessä roikkumiseen. 

Muitakin projekteja työnalla kehruuta ja sellaisuutta sekä lankahankintoja, mutta ehkä niistä lisää sitten ensikerralla :)

Ai niin, Kässäätkö? - Blogi on saanut oman Instagram- tilin, joten pääsette meidän tekeleitä katsomaan myös sieltä! :) 

Pakkasterkuin!
~Ma-chan~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)