torstai 15. maaliskuuta 2018

Sukkia siskonpojalle


Sinitaivasraidat
(Azure Stripes in Ravelry)

Mikä: Taaperon villasukat, koko 25/26 (56s)
Ohje: Oma perussukka
Puikot: 3mm sukkapuikot
Langat: Novita 7 veljestä farkku, valkoinen ja turkoosi
(75% villa / 25% polyamidi)
Kulutus: Farkku 40 gr, valkoinen 22 gr ja turkoosi 12 gr
Aikaa kului: 6,5 pvää

Uskotteko, jos kerron että jouluksi tekemäni villasukat olivat siskonpojalle liian pienet?

Eihän siinä, lahjassa oli kokotakuu eli uudet sukat puikoille. Aikaisemmat sukat oli tehty 48 silmukalla, joten hyppäsin 56 silmukkaan (14 s/puikko) ja sillä lähdettiin liikkeelle. Jämiä tuhotakseni neuloin sukkien varsiin raitaa: 2 krs valkoista, 1 krs turkoosia ja 1 krs farkunsinistä. Tumminta väriä käytin myös pohjavärinä, koska kun sukassa yksivärinen aloitus, kantapää sekä lopetus, se rauhoittaa neuleen kokonaisilmettä.

Äiskähän ihastui täysin näihin, joten pitänee tehdä uudet, aikuisten versiot samanlaisilla väreillä. Joskus. Kunhan saan vielä viime vuoden joululahjat pois alta, eli pipon ja lapasparin - lapasista vasen on jo onneksi valmis, mutta oikeaa odotellessa. Piponkin tein jo kerran, mutta siitä tuli auttamatta aivan liian pieni.


Sukat menivät myös heti käyttöön kun vain valmiiksi sain. Kuten kuvasta näkyy ne ovat juuri täydellisen kokoiset, eli toisin sanoen pääsen syksyllä neulostamaan kaksi uutta paria syntymäpäivälahjoiksi.

Koska kaksivuotias viipottaa menemään niin ettei perässä pysy, lätkin sukkien pohjaan Sock Stop-ainetta eli kansankielellä Sukkastoppi-jarrutahnaa. Se olikin oma operaationsa, tuntui että aina välillä piti sörkkiä nuppineulalla pursotusreikää auki kun tahna tukkesi sen omia aikojaan. Myöskään purkin ravistelu ei ollut kovinkaan hyvä ajatus...


Tässäkin kokemus osoitti, että tarvitaan vähän enemmän ajatusta työskentelyyn.

Ensin pitäisi laittaa vain pikkutasatäplät ihan niin kiinni sukan pohjaan kuin vain pystyy, ja antaa kuivua. Vasta toisella kerralla laitetaan sitten pyöreät täplät. Muuten käy kuten ylemmässä kuvassa, eli käytössä tiplukat roikkuvat villan varassa ja irtoilevat tehokkaasti kulutuksen myötä.


Pistaasiraitaa
(Pistachio Stripes in Ravelry)

Mikä: Taaperon villasukat, koko 25/26 (56s)
Ohje: Oma perussukka
Puikot: 3mm sukkapuikot
Langat: Novita 7 veljestä vaalea vihreä, valkoinen ja kirkas virheä
(75% villa / 25% polyamidi)
Kulutus: Vaalea vihreä 41 gr, valkoinen 23 gr ja kirkas vihreä 12 gr
Aikaa kului: 4,5 pvää

Näihin sukkiin halusin vihreämpiä värisävyjä, mutta samanlaisella raidoituksella kuin sinisiin: 2 krs valkoista, 1 krs vaaleaa vihreää ja 1 krs tummaa vihreää. Vuosia vanha pistaasinvärinen puolikas 7veikka-kerä pääsi pohjaväriksi ja sitä jäikin vain 30 gramman nöttönen jäljelle.


Muuten nämä vihreät ovat melkein identtiset ohjeen kannalta: 2oikein 2nurin-joustinneule varressa ja jalkaterän päällä, hollantilainen koulussa opittu kantapää ja nauhakavennus. Näissä sukissa silmukoin loppusilmukat neulomalla yhteen, sinisissä oli vain peruspäättely.


Tällä kertaa jarruaine-tiplukat on laitettu paremmin ja kolmella käsittelykerralla. Tasatiplut ensin, sitten vähän päälle ja kolmannella kerralla sellainen pyöreähkö tippanen. Kuivatusaikahan käsittelyjen välillä on kevyet 10-12 tuntia, että kovin nopeaa hommaa se ei ole.

Nyt voi pieni ihmisenalku rientää vauhdilla eteenpäin lämpimin varpain <3

-Ricchan-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)