keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Joululahjalonkeroinen

"R'lyehin merenalaisessa kaupungissa heräämistään odottaa Suurten Muinaisten ylipappi", kirjoittaa eräs herra Lovecraft. Tarina tästä uinuvasta olennosta itsessään ei ole allekirjoittaneelle tuttu, mutta herra Jiitä se tuntuu kiehtovan - kaiketi. Jos ei itse tarina, niin ainakin eräs lonkero-hahmonen, Chtulhu-mytologian kaikista tunnetuin jumala. Lonkeroinen tosin taitaa olla vähän laveasti ilmaistu, kyseinen otus kun on sekoitus lohikäärmettä, ihmistä ja mustekalaa.

Psyykkisillä voimillaan lonkeroinen eli Cthulhu, sekä kavereina nukkuvat jumalolennot vaikuttavat maapallon asukkaisiin ja hankkivat kultisteja odottamaan heräämistään. Huolimatta kaikesta pahasta jota lonkeroisen herääminen ilmeisesti tuo tullessaan, toivon että se kuitenkin toisi hieman lämpöä herra Jiin käsille lapasten muodossa.
Suuri Muinainen

Mikä: Cthulhu-lapaset (ohje/Lyle Stafford)
Miten: Neulomalla, sukkapuikot 3 mm
Mistä: Sointu - musta (100 % villa) ja Duo - sammal (75 % villa, 25 % polyamidi)
Miten paljon: 58 gr molempia värejä, yht. 116 gr
Miten pitkään: 9 pvää

Tämä oli kaiken kaikkiaan jännä projekti, aloitin sen heti aattoiltana lahjojen avaamisen jälkeen. Joululahjaksihan lapaset olivat tarkoitettu, mutta halusin tehdä juuri sopivat. Toisin sanoen piti sovittaa tasaisin väliajoin eikä näitä oikein voinut sen takia tehdä yllätyslahjaksi.

Kirjoneule on allekirjoittaneelle haastavaa kun pitäisi tehdä tiukkaa, mutta ei liian tiukkaa. Liian löysä lörpähtää, mutta liian tiukka taas ei mahdu käteen ja on ihan turha neulos siinä vaiheessa. Valitettavasti loppujen lopuksi kävi edellämainituista vaihtoehdoista jälkimmäinen: ensimmäinen oikean käden lapanen lähti purkuun. Peukalo oli aivan liian tiukka jopa omaan käteen sovittaessa sekä lahjan saajan kämmentä ahdisti. Kovan työn jälkeen purkaminen harmitti, mutta pari neulevirhettä saattoi myötävaikuttaa purkuhalukkuuteen omalta osaltaan... Kuvion seuraaminen loogisesti oli myös alkuun hieman hankalaa kun musta ei tarkoittanutkaan mustaa vaan vihreää.


Purkamisesta huolimatta lapaset valmistuivat yllättävän nopeasti. Parissa kohtaa kaaviota on hirmuisen pitkiä lankajuoksuja, mutta suuressa osassa väri vaihtuu viimeistään kolmen silmukan jälkeen. Tämä sopi kuin nappi otsaan, koska sidon langan taakse viimeistään saman silmukkamäärän jälkeen. Värit ovat sen verran tummat, että langan sitominen onnistui perinteisellä tavalla eikä se näy päälle ollenkaan. (Ei tarvinnut opetella uusia juttuja, jei!)

Neulepinta tasoittui mukavasti höyrysilittämisen myötä. Olin hieman skeptinen koko asian suhteen, mutta lopputulosta ei voinut kuin ihastella. Alkuperäinen versio oli aikamoinen mytty, käsittelyn jälkeen lapanen tasoittui ja kuvio tuli kauniimmin esille. Äiskä oli henkisenä tukena varmistamassa, etten vahingossa polttosilitä lapasia tai muutenkaan toilaile kuuman raudan kanssa.
Kämmenpuolen kasvot kavennuskohdassa ovat ilmeisestikin Chtulhun itsensä pärstävärkki ja peukaloon kuroutuu lonkero. Tosin omasta mielestäni lonkeron imukuppi on oikeasti hymyilevät pikkukasvot. Mene ja tiedä, mutta kun en toisella yrittämällä neulonut enää niin tiukkaa, yksittäisetkin silmukat näkyivät huomattavasti paremmin.

Peukaloon nostin yhden ylimääräisen silmukan kummallakin puolella. Tällä tavalla sain sormelle lisää tilaa ja vältettyä mahdolliset tuuletusaukot.

Langoista muutama sana, molemmat kun olivat uusia tuttavuuksia. Novitan Sointu oli semi-pehmoista ja ilmeisesti superwash-käsiteltyä. Ainakin valmistajan sivuilla luvataan, että sitä voi pestä. Vyötteestä itsestään ei mainintaa löytynyt. Duo taas vastaa koostumukseltaan 7veikkaa, mutta se tuntui paljon hellemmältä ihoa vasten. Ainakin verrattuna siihen 7veikkaan josta aloin tekemään sukkaa viime viikonloppuna.


Loppuun vielä kuva Cthulhun naamasta. Tässä kuvassa tulee hyvin esiin Duon eläväinen pinta, joka antaa oman säväyksensä kirjoneuleelle. On ainakin allekirjoittaneen silmään paljon miellyttävämpi kuin tasainen väri, mutta ei niin kauhea kuin jos kyseessä olisi tasaraidoittuva lanka.

Muistuttelen arvonnasta, osallistujia on hiukan vähänlaisesti. Osallistumaan pääsee tästä (^__^)

~Ricchan~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)