torstai 14. huhtikuuta 2016

Lankasukkaa vol II

Joskus voi olla hieman puuduttavaa neuloa samaa kuviota uudestaan lyhyen ajan sisällä. Vielä pitäisi kolmannet samanlaiset saada aikaisiksi, koska halusin kaikille veljilleni samalla kuviolla villasukkaisuudet. Joululahjaksi siis (vuodelle -15). Mielellään myös niin, että talvi olisi paikan päällä... Mutta kun yöllä asteet laskevat -17:aan ja päivällä yritetään hipoa +10:ntä, on se vain myönnettävä. Kevät on tulossa.


 Lankasukkaa
(Lankasukkaa II in Ravelry)

Mikä: Perusvillasukka miehelle (koko 45)
Millä ohjeella: RiittaMarian lankasukka
Miten: Neulomalla, 80 s ja 3 mm sukkapuikot
Mistä: 7veljestä kirkkaanvihreä ja tummansininen
Miten paljon: Vihreä 158 gr ja sininen 40 gr eli yht. 198 gr (99 gr/sukka)
Miten pitkään: 19 pvää

Nämä sukat aloitin marraskuun viimeisenä päivänä ja valmiiksi ne sain 17. maaliskuuta. Siinäkin kävi sillä tavalla, että tein hirmuisesti 16. päivän iltana ja alkuyöstä sukkaa. Jossain vaiheessa sain idean, että nyt nämä saadaan valmiiksi ennen töihin lähtöä. Kello tuli puoli kaksi, joten oli pakko luovuttaa ja jatkaa seuraavan päivän puolella. Nukkumaan en kuitenkaan käynyt ennen kuin sain puikot irti työstä.

  
Päättelyhän sitten jäi kivasti vasta seuraavalle päivälle. Aamusta töiden jälkeen päättelin sukat loppuun ja unohdin heidät kokonaan. Kuukautta myöhemmin äiskä eräänä iltana sitten käväisi miun luona ja ystävällisesti lainasi jalkojaan kuvauksia varten.


Harmittaa vain kun tietokone on sen verran täynnä kaikkea rojua, että JPG-kuvat muuttuvat tuhruisiksi ja epätarkoiksi. Mistään en ole vielä löytänyt kuinka muuttaa kameran asetuksista kuvan muoto PNG:hen.

Ero on siis siinä, että kun tietokone huomaa levytilan olevan vähissä, se muuttaa JPG-kuvia huonolaatuisimmiksi säästääkseen tilaa. Ja tuota pikku juttua kuvaaja ei arvosta. Mutta mikäli blogiin eksyy tietokonetietäväinen immeinen ja kokee ymmärrykseni vääräksi, saa hän toki korjata. Näin olen itse ymmärtänyt asian. Toivottavasti olen väärässä ^__^

Linssissähän ei ole toki rasvatahrojakaan ja kuvien ottaja on tutustunut laitteensa asetuksiin ja ja ja...

 Jei, kevät tulee :3

~Ricchan~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)