tiistai 18. marraskuuta 2014

Kaksin kappalein

Ajattelin kokeilla jotain jännää: tehdä kaksi kappaletta sukkia samalta istumalta.

Jotkuthan tätä taitoa harjoittavat pyöröpuikoilla, mutta työskentelen mieluummin perinteisillä sukkapuikoilla. Velipojan sukat ovat olleet nyt työn alla kolmetoista päivää ja tilanne on tämä:

 
Molempiin on tulossa intarsia-tekniikalla sudenpäät jalkapöydän päälle. Varrethan nuo olisivat saaneet olla pidemmät (tykkään kun villasukassa on tarpeeksi vartta), mutta eiköhän nuo mene kunnes ensi joulu taas koittaa.

Asiasta kolmanteen, blogger on heittäytynyt riesaksi. Jostain syystä en pääse Mozillan kautta editoimaan vanhoja tekstejäni lainkaan. Yleensä jopa teen tekstit niin, että kirjoitan sen ja sitten otan kuvat. Nyt jouduin sitten vaihtamaan Chromeen sen verran että sain kuvat laitettua paikoilleen.

Eräs muukin juttu karvastaa: blogger ei anna lisätä kuvia ilman otsikkoa. Kun kyseessä ovat koristekuvat, niin sehän näyttää tosi tyhmältä. Yritin laittaa netti-neulelehti Ullan linkitysnapin reunaan, jolloin huomasin tämän vaivan. Kolmenkymmenen sekunnin googletuksen perusteella vastaus löytyi Autuas olo-blogista. Kun kuvan otsikoksi laittaa seuraavan koodin:
<!-- -->
niin johan alkaa toimia. Otsikkoa ei ole eikä tule ja kuvakin on moitteeton (kunhan muistaa klikata "pienennä kuva sopivaan kokoon"-ruutuun ruksin, muutoin esikatselussa paljastuu hassunhauskoja juttuja kun kuva pomppii reunuksesta poies).


Iskälle ja ukille lähtivät kortit koko sisaruskatraan puolesta, nyt voi julkaista ne täällä. Samoin tämän Niiskukeidin jonka aikaa sitten laittelin krypton vastauskuoreen:


Lisäksi mainittakoon, että uusin Ulla on ilmestynyt, joten kipaiskaahan lukemaan. Paljon oli kivaa juttua ja itse kuolailin Lanitium ex Machinan Frozenin ja Drunken Sailorin perään... Oih, ihania lankoja <3

Mistä tulikin mieleeni! Monissa blogeissa on ollut juttua Eiran lankojen bloginpitäjien lehdestä. Lappeenrannan Pyöröpuikosta sitä ei vielä saa, koska Tinna oli ehtinyt tekemään lankatilauksen ennen kuin lehti ilmestyi, eli toisin sanoen käykäähän hamstraamassa lankaa jotta hän joutuu tilaamaan lisää ja saa sitä kautta lehtiä jakoon myös tänne rajan tuntumaan :3
...niin, oisikohan helpompi vain ottaa yhteyttä Eiran lankoihin ja tilata se lehti... Mutta tällä kannattaa paikallista lankakauppaa, joten suositan itse tätä. Vaikka en kyllä Eiran tuotteita ostanutkaan vaan ihan jotain muuta ^__^' Mutta siitä lisää joskus toiste

~Ricchan~

1 kommentti:

  1. Minäkin tykkään neuloa mieluummin sukkapuikoilla kuin pöyröpuikoilla. Bloggerissa on kyllä mitä ihmeellisimpiä "vikoja", mulla kommentointi ei toimi aina jne. Juu. uudessa Ullassa oli ihania ohjeita.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)