keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Tämän kesän häät lienee tanssittu

Voin ilokseni ilmoittaa, että myös armas pikkusisareni on seilannut avioliiton satamaan. Ilma oli seesteinen ja kaunis, hääväki juhlatuulella ja morsiuspari suorastaan loisti onnea ja rakkautta. Sisko oli älyttömän nätti, ja miekin taisin hääjuhlan aikana liikuttua kyyneliin asti useammin kuin kerran...


Sitten käsityörintamalta: Koska tapanani on pitää vain yksi neuletyö kerrallaan käynnissä, on se viivyttänyt hieman Sukkasadon alkua. Nyt sain kuitenkin mattimyöhäiset (aloitettu ennen satoilua, joten en laske niitä siihen mukaan) tehtyä, ja tässä ne ovat:


Epäsymmetristä raitaa 
(Striped Asymmetry in Ravelry)

Mitä: Villasukat (56 silmukkaa)
Miten: Neulomalla, sukkapuikot 4 mm (metalliset)
Mistä: Isoveli Colori harmaakirjava (76 gr) ja Isoveli Sinimusta (104 gr)
Miten pitkään: 2 viikkoa

Tuo Isoveljen Colorihan taitaa olla jo niin vanhaa tavaraa, ettei sitä enää kauppojen hyllyiltä saa. Näitä lankoja äiti oli marinoinut puolestani, ja heti kun ne puikolle pääsivät, ilmoittivat ne haluavansa iskälle sukiksi. Ja sellaisethan heistä tuli, tosin raidallisesti hieman epätasa-arvoiset (varressa vain viisi harmaakirjavaa raitaa, kun taas jalkaterässä on kuusi *gasp*)

Koska lankaa jäi kuitenkin ruhtinaallisesti jäljelle, tuleekin loppumateriaaleista myöhemmin myös äiskälle sukat.

Teen aina perinteisesti villasukkiin päälle joustinneuletta, jotta sukka joustaa käyttäjänsä jalan mukaan, mutta aina tulee ongelma kun on kärkikavennusten aika. Nyt, reilu puoli vuotta sukkia tehneenä luulen löytäneeni nätin tavan päätellä joustinneule niin, ettei se vain lopu töksähtäen. Vai mitä mieltä olette?


No joo, voisihan tuo hieman nätimpi olla, mutta olkoon. Lämmöllä ja rakkaudella neulotut ovat joka tapauksessa. Niin tai näin, vielä loppusanat sisarelleni ja hänen miehelleen:


Onni on yhteistä aikaa,
onni on suudelmien taikaa,
kauniiden kukkien lailla
olkaa huolia murheita vailla.

~Ricchan~

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Raita on kovin mukavaa neulottavaa kun se edistyy ihan huomaamattaan :) Kiitos kommentistasi.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)