sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Puolivälisaldo

Sukkasato 2018 on noin puolessa ja on aika tehdä väliaikakatsaus. Tähän mennessä satoiluun tiensä on löytänyt 3 paria sukkia.

Pari 1

Ei pöllömmät Pöllösukat

Lanka: Adlibris Socki Fine
Puikot 2.5mm
Aloitus 72s
Lasihelmiä 24 kpl
Owlie socks ohjetta lainattu pöllöihin

Nämä ovat ensimmäiset Adlibriksen langasta tekemäni sukat ja pakko myöntää, yllätyin positiivisesti! Langan hintaan nähden laatu ja tuntu ovat yllättävän hyvät. Sekoitussuhde on kuin 7 veljeksessä, 75%villaa 25%polyamidia, mutta lanka ei ole lähellekään niin karkeaa kuin odottaisi. Sävy on moccha speckle, johon rakastuin silmittömästi (piti siis mielijohteesta tilata sitä lisää). Olen kauan koittanut löytää vastaavia roiskevärjättyjä lankoja mutta melko huonolla menestyksellä. Adlibriksellä kuitenkin löytyy jopa 4 eri sävyä. Vuosi takaperin Joensuun TaitoShopissa oli myös Alizen vastaava tuote, en tosin muista oliko sävyjä enempää kuin se marjapuuro..
Anyways! Ohjeessa on lainattu Ravelrysta ilmaisohjetta Owlie socks pöllökohtiin, muun olen räpeltänyt itse. Pöllöin silmät on taannoin SukkaFinlandiaan hankittuja matsuno lasihelmiä ja pujottamiseen käytetty 0.5mm virkkuukoukkua. Varren takaosassa kulkee langankierokuvio, jotka tosin menee kummassakin sukassa eri tavalla koska joku laski väärin miten oli ekat tehnyt.. 

Pari 2

September Socks

By Niina Laitinen
Lanka: 7veljestä
Puikot: 3.5mm
Koko 39

Niina Laitisen ohjeiden myötä olen löytänyt 7 veikan uudelleen. Huomioimatta sitä, että usein lanka on melko karheaa ja sieltä tursuaa polyamidisoiroja, tällä lankalla tulee niin mukavan napakat sukat! Vaikka en omasta mielestäni ole kovin tiukkaan neulova niin tulos on kuitenkin jämäkkä. Laitisen ohjeet ovat ihanasti selkokielellä kirjoitettuja, ettei niiden kanssa tarvitse kuin tehdä niinkuin sanotaan! Olin jo unohtanut kuinka nopeasti sukat tulee, kun käyttää paksumpaa lankaa :)

Kiitos Ricchan sukkamallina toimimisesta! Nämä yksilöt jäivätkin hänen käpäliin (tai kaapin nurkkaan odottamaan) 

Pari3

October Socks

By Niina Laitinen
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3.5mm
Koko:39

Enhän vain unohtanut sanoa miten paljon tykkään Laitisen malleista?
Tässä siis toinen taidonnäyte, eipä tässä kai enempiä esittelyjä tarvita! :)

Muita kuulumisia? Noh, olen viimein asettunut asumaan Kontiolahdelle, ei ihan Joensuu, mutta tarpeeksi lähellä :D
Bane tykkää ja niin minäkin :) 
Neulostelen aina kun töiltäni ehdin, tuntuu silti että liian vähän... 

Niina Laitinen Designin Taimitarha facebook- ryhmässä on tulossa Isänpäivä KAL, kirjoneuletta kolmella värillä tiedossa! Edellä taisinkin mainita, että ohjeet on helppo tulkita, joten aloittelijatkin mukaan vaan :)
Taimitarha- ryhmästä saa myös kivasti apuja jos tenkapoo iskee :) Allekirjoittanut on menossa mukana!

Kirpsakoita syysilmoja toivottelee 
~Ma-Chan~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)