keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

2019 pienimmät

Hahaa, valitettavasti vielä ei ole aika päästä tälle vuosikymmenelle valmistuneiden töiden suhteen. Vuoden 2019 neulesaldosta olisi nimittäin jäljellä vielä yksi sukkapari, joka vetää vertoja söpöydessään kaikille neuleille. Liekö mitään suloisempaa kuin vastasyntyneen pikkaraiset villasukat?


Pikku-siniraitaiset
(Blue Little Stripes in Ravelry)

Mikä: Vauvan ensisukat (41 s.)
Ohje: Junasukka /Kerttu Latvala
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Lanka: Novita - Baby Wool väreissä sininen (135) ja luonnonvalkoinen (011)
Kulutus: Sinistä 30 gr, valkoista 12 gr eli yht. 42 gr (21 gr/sukka)
Aikaa kului: 4 pvää

Nämä sukat olivat toinen ja viimeinen parini vuoden 2019 Sukkasatoon, jota kerätään Räveltämön puolella syyskuun alusta lokakuun loppuun. Lisää voi lukea ryhmästä, sinne pääset tästä (sivusto vaatii kirjautumisen). Kyseisenä vuonna saatiin kasaan 140 paria, mikä oli reilut sata yksittäistä villasukkaa enemmän kuin 2018.

Sukkasatoahan on kerätty joka vuosi 2013 alkaen, ensin blogissa ja sitten pelkästään Ravelry-sivustolla. Viime vuonna osallistujia oli jo reilut kolmisenkymmentä ja yhdessä keräsimme 160 paria erilasia käpälänlämmittimiä. Satoilun päätteeksi arvottiin vaikka mitä kivaa, itsekin lahjoitin nurjan verkkokauppaan 30 euron lahjakortin. Eli kannattaa osallistua, vaikka allekirjoittaneelle ei osunutkaan arpaonnea.

Kyseiset pikkusukat jäivät ilman blogipäivitystä tuona syksynä, kun oli niin paljon kaikkea mielenkiintoista ja jotain opiskelujuttakin siihen aikaan. Vaan tässä nämä nyt ovat, ehkä vähän paremmassa valossa kuin satoon aikanaan laitetulla kuvalla:Junasukka on vallan mainio valinta lapsen ensimmäisiksi villasukiksi, sillä niissä on tuo 4 nurjaa / 4oikeaa / 4 nurjaa sekä joustinta tasaisin välein. Sen ansiosta sukat pysyvät myös hurjasti potkivan lapsosen jaloissa. Muualta blogeista olen lukenut, että ovatpa jotkut aikuisetkin pyytäneet sukkia tällä kaavalla, joten mikäpä siinä. Etenkin kumisaappaissa on semi-oleellista, että sukat ovat riittävän pitkävartiset ja että ne myös pysyvät jaloissa lörpsähtämättä mytyksi nilkkaan.

Raidoitin näissä vauvan versioissa valkoisella ja sinisellä Baby Wool-langalla, ja tuloksena on aika kivat sekä raikkaat villasukat. Kaapin päällä ovat odotelleet, josko heitä varten ilmaantuisivat sopivan pienet jalat jonain päivänä... Vielä ei ole moista tapahtunut.

Baby Wool on konepestävää merinovillalankaa, mutta siitä jäi jotenkin muovinen vaikutelma kun vertaa käsittelemättömään merinovillaan. Vauvanvaatteissa voi olla, että se konepestävyys lienee kuitenkin tärkeämpi ominaisuus kuin luonnollisen villan muut ominaisuudet. Lanka oli myös aika liukasta neulottavaa, mutta se ei tahtia haitannut ja pari valmistui muutamassa päivässä. Valmistumista joudutti myös se, etten pudotellut silmukoita - tällä kertaa.

-Ricchan-

2 kommenttia:

 1. Oi, miten söpöt! Junasukkia oli kyllä kiva neuloa. Täytyypä muuten tuollainen sukkasatotempaus katsastaa, voisin ihan hyvin lahjoittaa parit sukat, niitä kun riittää... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkasadossa itsessään ei kerätä sukkia, mutta niitä raportoidaan "satoon". Yleensä viestiketjuissa on sitten erikseen listattuna mahdollisia lahjoituspaikkoja tai vastaavia, varsinkin jos neuloo sukkia enemmän kuin itsellä tai lähipiirillä on mahdollista käyttää ;D

   Lämpimästi tervetuloa mukaan! :3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)