torstai 30. tammikuuta 2020

SF 2019, etappi 5 - Halo

Viidennellä etapilla olivat neulottavana Veera Välimäen suunnittelemat villasukat, jotka yhdistivät pitkät, ohuet sarvipalmikot ja ainaoikeat palkit.


Pinkkiä haloa
(Pink Halo in Ravelry)

Mikä: Palmikkovillasukat, koko 38 (68 silm.)
Ohje: Halo / Veera Välimäki 
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Lanka: Novita Nalle, väri atsalea
Kulutus: 95 gr (45,5 gr/sukka)
Aikaa kului: 6 pvää

Nämä sukat aloitettiin käänteisesti varpaista ja neulottiin sieltä ylös varteen. Kokovaihtoehtoja oli kaksi, S ja L. Olin muistelevinani, että olisin neulonut isomman version, mutta neuloinkin S-koon sukan. Sukkapuikoilla tietysti, vaikka kahden sukan neulominen samaan aikaan pyöröpuikoilla olisi ollut hyvää harjoiteltavaa tässä kohtaa.

Silmukoiden luomiseen oli kaksi vaihtoehtoa, Judy's magic cast on ja kasialoitus. Tykkäsin Judy-aloitusversiosta. Sain sillä kärjen aloitettua nätisti ja hermoja kiristelemättä. Kasialoitusta käytttäessäni joudun välillä neulomaan turhan tiukkoja silmukoita, tuntuu että hampaat ovat koetuksella kun puren niitä yhteen. Puikotkin ovat koetuksella, puiset versiot napsahtelisivat todennäköisesti iloisesti poikki.

Harmillisesti kärjen aloituksen jälkeen tein jonkinasteisen virheen toisessa sukassa ja jouduin purkamaan jonkin verran. Muistiinpanoista ei valitettavasti lue minkä erheen olen tehnyt. Jouduin purkamaan myös kantapäässä sekä B-kaaviossa kertaalleen. Huppista sentään.


Ohjeessa parasta olivat selkeät ja isot kaaviot. Niistä sai hyvin selvää ja toistettavan kuvion oppi nopeasti ulkoa. Kisavaatimuksissa piti toistaa B-kaavion mallikertaa neljä kertaa valmiissa sukassa. Kaavio B oli yksinkertaisen miellyttävä sarvikuvio, joka neuloutui sukkien varsien selkäpuolelle.

Sukan suuhun neulottiin 1 oikein, 1 nurin-neulosta, joka oli aluksi 1 oikein takareunasta ja 1 nurin takareunasta, mutta se muutettiin myöhemmin. En oikein saanut reunasta tasaisen siistiä yrittämisestäni huolimatta. Toivottavasti se ei haitanne sukkien tulevaa omistajaa.


Ohje julkaistiin helmikuun lopulla lauantaina klo 10:00, ja neuloinkin koko viikonlopun. Viikolla ei oikein ollut aikaa, ainoastaan keskiviikkona yritin edistää sukkia jonkin verran. Onneksi sitten tulikin perjantai, eli puikoilta lensi neuletta koko viikonlopun ajan. Sukat valmistuivat lopulta kaksi päivää ennen seuraavan etapin alkua.

Löysimme ystäväni kanssa Savonlinnasta aivan ihanan louhikon, jossa saimme kuvattua sukat graniittia vasten. Se löytyi Savolan vanhan saharakannuksen takaa ja oli täydellisen harmaa tausta näille ärhäkän pinkeille sukille.

-Ricchan-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)