lauantai 16. kesäkuuta 2018

Merinoa Merinoa

Uudet kehrättävät saapuivat jo reilu kuukausi sitten, mutta työt ja pääsykokeet on verottaneet käsityöaikaa ja jaksamista merkittävästi.
Ennen kuin älysin ottaa kuvaa tulleesta merinotopsista, olin sen jo purkanut pienempiin letteihin jotta tälläkertaa saisin aikaiseksi muutakin kuin sekametelisoppaa.
 

Tämä on Alltheprettyfibersin merino, kotoisin Saksasta ja aivan ihana väriskaala. Kuvissa olevat nöttöset on järjestetty niin kuin olen ajatellut värien asettuvan lankaan. Alku ja loppupäässä olevaa kirkasta liilaa on vielä yksi nöttönen, jonka todennäköisesti jaan molempiin päätyihin. Tällaisen villan jakaminen ja nuttuuttaminen sisätiloissa on muuten piilosotkuista touhua, terveisin violetteja villanöttösiä sohvasta kahden viikon jälkeen topsin purkamisesta..

Tässä taasen näemme Shepherd's Hutin merinovillan nimeltään "Back to 80's". Kotoisin Sheffieldistä Iso-Britanniasta. En ole uskaltanut vielä purkaa tätä topsia, kun en varsinaista suunnitelmaa hänelle keksinyt, väri oli vain niin mainio että en voinut vastustaa sitä. Jos löydän niin tilaan kyllä vielä toisen topsin.
Välineistöäkin haluaisin päivittää, mutta en ole löytänyt vielä sopivaa kevyttä värttinää. Näille merinoille olisi ehkä parempi hiukan kevyempi yksilö kuin tuo harjoitteluvärttinä, joka on taas täysin omiaan karkeamman villan kehruuseen.

Kesäterkuin

~ Ma-Chan ~Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)