lauantai 6. tammikuuta 2018

Etappi 2


Kuvastin sukat

Pitkästä aikaa ohje joka tehdään varpaasta varteen.
Tätä ohjetta varten tilasin ohjeenmukaista lankaa Tukuwool Sockia ja lanka oli itsessään hyvin miellyttävä tuttavuus, hieman karkeahko ja ronskin oloinen, mutta kuitenkin melko miellyttävä neulottava.
Ohjeessa käytettiin 2.5 mm puikkoja, enkä ite ole koskaan kokeillut noin paksun langan neulomista niin ohuilla puikoilla.. jostain kumman syystä yksi tai kaksi alumiinipuikkoa sai hieman uusia muotoja kun normaalista poiketen tuli neulottua hyvinkin napakkaa neuletta (johtuiko lie juurikin edellämainitusta yhdistelmästä..).
Sukkia tehdessä tuli opittua taas kerran uudenlainen kantapää ja kiilalevennykset (jotka tuottivat lievää tuskaa koska kiristyvät joka kierroksella :'D) mutta kyllä näistä selvittiin kunnialla läpi.
Uutena oppina tuli myös kierretty nurja silmukka, joka ei kyllä valitettavasti pääse suosikikseni.
Neuleprosessi itsessään oli melko hidastempoinen johtuen joulun reissuista ja muista mukavuuksista. Kuvio oli suhteellisen yksinkertainen ja siksi helpohko seurata.
Tein ohjeen mukaan L - kokoiset sukat, mutta pienistä puikoista huolimatta sukista tuli minulle hieman liian isot. Jälkeenpäin huomasin että ohjeen laatijalta oli
kysytty saako pohjasta kaventaa ylimääräiset silmukat pois koska sukkan on muuten liian leveä, ja kyllä olisi saanut. Tässä vaiheessa tieto tosin oli minulle hyödytön koska sukat olivat jo valmiit, mutta ehkä jos samalla ohjeella teen toiste sukat niin tiedänpähän nyt ainakin, ehkä tulee liian orjallisesti seurattua ohjeita etten osaa "rikkoa sääntöjä".


Joulu tosiaan meni Banen ja hänen vanhempiensa luona ollessa.
Joulupukki oli kuullut pyyntöni, ja sain toivomani talousvaa'an sekä kotitohvelit.
Yllätyspaketti odotti vielä joulunjälkeistä aikaa ja sieltä paljastui hyvinkin tervetullut kapistus, nimittäin KnitPron Wool Winder!
Pääsen tekemään täydellisiä pieniä lankakakkusia ♥

~ Ma- Chan ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)